Dagen efter

Så här dagen efter SM-finalerna så dyker ett antal tankar upp. Först måste jag hylla Sävehof, även om det svider. Det är imponerande med två SM-guld. Som handbollsspelare måste det vara tufft att hela tiden se Sävehofs framgångar. Först när man är ungdomsspelare så möter man hela tiden bra Sävehofspelare och sedan när man är en senior så är Sävehof där och vinner SM. Vi är många som ser lite snett på Sävehof men det handlar till stor del om avundsjuka och jag är inget undantag. Men det är bara att bita ihop. Sävehof kommer att vara en maktfaktor under en lång tid framöver.

I båda finalerna så skördar Sävehofs försvarsspel triumfer. De spelar tufft och ibland över gränsen, men det funkar ju. Och frågan är om inte herrfinalen vanns av att Sävehof har en bredare trupp än Drott. En annan förklaring är något jag var inne på igår. Domarna slutade döma de sista minuterna och det drabbade mest Drott. Det var ett några anfall där Drott helt klart blev bestulna på ett antal domslut.

Fattar fortfarande inte vad Skövde sysslade med igår. Snacka om kollektiv kollaps där nästan hela laget överlät ansvaret till någon annan.

Nu vann inte Drott guld, men gud vilket lyft Sivertsson inneburit! Tänk vad en tränare kan göra med ett lag. Antagligen har vi bara sett början på Drotts framgångar. Med några bra värvningar så kommer Drott att ständigt tillhöra toppen (i alla fall så länge Sivertsson är kvar). Vem vet? Det kan kanske bli guld nästa år.










Kommentarer
Postat av: BH

Ifall bara Drott får Daniel Lindgren och Tobias Bengtsson friska och värvar en bra linje så kan de mycket väl spela final nästa år också. En linje som Drott borde försöka värva är Einar Sand Koren i FCK han skulle utan tvekan vara en ut av de bästa linje spelarna i Elitserien i så fall.

2010-05-09 @ 20:51:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0