Grattis H43

Så blev det nytt elitseriespel för H43, trots allt. Matchen avgjordes i slutet av första halvlek när Linus Persson kom in i mål. Man var det bättre laget igår, betydligt tyngre och med bättre spel både framåt och bakåt. Stjärnorna Lindqvist, Roganovic och Månsson tog verkligen ansvar och bar laget till vinst. Tråkigt nog fick vi inte se så mycket av Axnér. Måste ändå vara lite trist att inte kunna spela andra halvlek. Efter att ha sett matchen igår så kan jag inte förstå hur man kunde få storstryk borta.

Men Tumba var roliga att se. Kul att se alla dessa ungdomar gå in i matchen helt respektlöst och som det verkade utan nerver. De vek heller inte ner sig utan hängde med hela tiden i matchen och även om H43 vann rättvist så kunde det gått illa. H43 lyckades aldrig rycka loss så hade Tumbas målvakt spelat lika bra som Linus Persson, så kunde det blivit exit elitserien för H43. Men nu blir det alltså nya derbyn. Härligt!

Men H43 har fortfarande en stor utmaning framför sig. Hur ska man undvika att hamna i botten även nästa år? Hur ska man klara ekonomin? Laget har ju visat sig vara för tunt och så tappar man både Anton Månsson och Tomas Axnér. Och gott om pengar har man ju inte heller om man vill värva nytt. Jag har faktiskt svårt att tänka mig hur man ska kunna undvika en bottenstrid nästa år. Kanske kan någon av de duktiga juniorerna platsa i seniorlaget?

Kul också att publiksiffran blev hyfsad, 1513 är inte så dåligt ändå med tanke på hur svårt det är att få Lundaborna ner till Arenan och med tanke på tv-sändningen. Fast egentligen borde det varit fler med tanke på hur viktig matchen var. Såg faktiskt en och annan Lugist i Arenan och som dessutom hejade på de blå. Oviljan mellan klubbarna blir helt klart allt mindre år för år.

Lite märkligt kändes det när Axnér blev avfirad. Det blir tomt utan honom på plan. Men som tur är lämnar han inte handbollen helt och hållet. Han lär fortsätta göra avtryck i media.

Och så har vi det här med Arenan igen. Visserligen var det sista matchen för säsongen, men att det var slut på varor i kioskerna är ändå en skandal. Hur mycket intäkter tappade man där? Ännu ett exempel på att Arenan inte drivs särskilt professionellt.

Först alla dammatcher i slutspelet och så nu en avgörande kvalmatch till elitserien i tv. Det känns som om handbollen börjar slå igenom!

Såg även lite på matchen Magdeburg-Grosswallstadt. Kul att se Ystads nyförvärv. Han gjorde ju inte bort sig igår men kändes inte färdigutvecklad som målvakt. Undrar om han blir det stora lyftet för Ystad?

Undrar förresten också hur det ska gå för Anton Månsson i tyska ligan? Det lär bli tufft.

En sista fråga: Vad blev egentligen Daniel Wolf utvisad för? Är det någon som vet? Vad såg domaren som ingen annan såg?



Kommentarer
Postat av: Blå

Sent på plats och raka armar som etta i försvaret mot en avslutande kantspelare brukar rendera i 2 min och straffkast. /Erfaren Kantspelare

2010-05-20 @ 07:16:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0