Sportslighet

I dagens Skånska Dagbladet finns det en artikel om att utländska spelbolag börjat intressera sig svenska handbollsmatcher på lägre nivå och att det finns en risk att dessa försöker påverka resultatet på matcherna. Sportsligheten är alltså hotad enligt handbollsförbundet.

Men samtidigt har man inga problem med en poolindning i herrarnas elitserie, trots att denna är osportslig. Här tycker man helt plötsligt att det är ok att sälja bort sportsligheten för ökade intäkter till klubbarna.

Jag tycker fortfarande att ett bättre alternativ hade varit antingen fler matcher för färre lag i elitserien eller två matcher för fler lag i elitserien.

Sen går det naturligvis inte idag att säga att den ena poolen är starkare än den andra, så som andra experter och bloggare har framfört. Vem vet hur bra lagen är nästa år? Den idagsläget svagare södra poolen har fler derbyn och alla vet att derbyn brukar vara jämna och ovissa. Det gör att södra poolen kanske inte är så lätt ändå. Så vem som tjänar på vilken pool går inte att förutse. Det enda man kan vara säker på är att förutsättningarna inte blir lika för alla lag. Och det strider i alla fall mot min grundläggande värdering att idrott ska vara så sportslig som möjligt.

Kommentarer
Postat av: Oberoende

Snälla, se skillnad på vad föreningarna (läsHEH) bestämmer och vad SHF rår över. Denna spelordning är ett initiativ från FÖRENINGARNA!

2010-05-11 @ 21:45:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0