Martin

Har börjat få några kommentarer från signaturen Martin. Det är alltid kul att få reaktioner. Förra året så mästrade Avbytarbänken mig ett flertal gånger. Och med rätta också tillräckligt många gånger för att det skulle svida i skinnet. Och nu har Martin börjat ta över. På ett sakligt sätt så trycker han till mig då och då. Nu senast skrev Martin föjande:

"Om Adler varit en mycket bättre spelare än Roberts så skulle hon givetvis varit med. Nu är det istället så att spelarna är ganska likvärdiga i grunden. Förmodligen resonerar Per Johansson ungefär så här;

1) Internationell erfarenhet. Roberts har mött och prsterat mot några av världens bästa denna säsong. Adler har varit bra, men har inte spelat de stora matcherna.

2) En oinvigd landslagsspelare som kommer få sparsamt med speltid. Vem passar då bäst? Givetvis den spelare som spelar med den givna mittnian även i klubblaget. När dessutom Helleberg (som ska vara med före Skogsberg) finns på kanten så kan Sävehoftrion luta sig emot klubbsamarbetet.

3) Skåne eller väst. Skit samma."

Intressant argumentation, men jag tror fortfarande att det är lättare för Sävehofare att bli uttagna till landslaget än spelare från andra klubbar. Det kan visserligen ha att göra med att man vill dra nytta av att spelarna känner varandra från klubblaget, men jag tror faktiskt att landslagets tränare inte är helt objektiva. Det tog t ex alldeles för lång tid för Sabina Jacobsen att få chansen. Här hade vi en spelare som vann skytteligan flera år i rad, men som inte fick någon chans. Hade hon istället spelat i Sävehof så hade landslagsplatsen garanterat kommit fortare. Adler är inte heller helt utan erfarenhet från internationella matcher. Hon var trots allt med i det landslag som vann VM tidigare i år. Men jag kan tycka att Roberts kanske ligger lite före i utvecklingen just nu, men nu är ju tydligen målsättningen helt plötsligt OS 2012, och då skulle man kunnat ta med Adler för att hon skulle lära inför framtiden. Men jag hoppas att man tagit med Roberts för att man hellre vill ha en snabb och rörlig spelare istället för en vars profil är tyngd och styrka. Det hade varit ett skäl som är oantastligt. Men som sagt jag är inte säker på att det är detta som är skälet. Nåväl, man kan alltid diskutera uttagningar. Men det återstår att se hur bra det kommer att gå för damlandslaget de kommande åren.

Kommentarer
Postat av: Martin

Om man följer diverse handbollsbloggar så inser man att signaturen Martin är populär. Baserat på hur inläggen är skrivna tror jag att det är minst fyra olika personer som skriver var för sig under denna vackra :-) signatur.

2010-11-19 @ 09:52:49
Postat av: 08

Otroligt att du fortfarande inte vet vem Avbytarbänken och Mart(in) är. Kolla runt på AHK´s hemsida.

2010-11-20 @ 08:46:57
Postat av: fd Avbytarbänken

Som vanligt har de som "anklagar" Mart FEL. Vet inte hur många gånger den mannen fått göra avbön nu. Om jag ser en person med Sturmerfoul i pannan i Lund så ska jag säga hej.

2010-11-20 @ 19:44:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0