Söndag

Per Carlén överlevde längre som tränare än vad jag trodde när han fick chansen i Flensburg. Men nu tog det alltså slut. Undrar om han nu hamnar i Hamburg? Hade jag suttit i Hamburgs ledning så hade jag valt en annan tränare. Är Oscar Carlén verkligen så intressant att man vill ta in Per?

Jag har tidigare avfärdat HK Malmö och sagt att man inte blir något topplag i år heller och så har man helt plötsligt smygit upp till en tredjeplats i serien. Poängen mot Sävehof visar på klass.

Och Alingsås fortsätter att förlora. Vad är problemet?

Och Hammarby har helt plötsligt vaknat till liv och plockar poäng på löpande band. Jag är förvånad och snart lika imponerad som Axnér.

Nu kommer det ett antal avgörande matcher den närmsta tiden. Redan idag mellan HK Malmö och Lugi. En Malmövinst och Malmö ligger tre poäng före Lugi. Kanske blir Malmö topp-4 ändå i år. Malmös värvning av Oscar Jensen från Lugi har varit lyckad. Fattar inte att Lugi släppte honom. Lugi borde förresten vara taggade idag, för vilken utspelning från Malmös sida det var i Malmö Arena! Hoppas tändningen är bättre i Lugilaget idag än mot Aranäs senast. Man skulle kunna lära en hel del av damlaget, som verkligen vet hur man gör för att kämpa.

Undrar hur många som kommer till derbyt idag? Färre än 1800 är ett klart underbetyg.

När får man förresten se Malmö i någon tv-sändning?

Axnér ställer förresten frågan för vilka Malmö bedriver sin verksamhet eftersom publiken inte kommer. Men den frågan kan han egentligen ställa till samtliga lag i Sverige. Som jämförelse hade AG Köpenhamn över 7000 i publiken igår.

Aranäs och Kristianstad har också lika många poäng inför dagens möte. Kul med nykomlingar som klarar sig bra i serien.

Jag ser också fram mot mötet mellan Sävehof och Guif i veckan. Kan Guif utan Zacke klara sig mot Sävehof?

Och så har vi bottenmötet mellan H43 och Lindesberg. En verklig måstematch för Lindesberg. Kan tänka mig att båda lagen kommer att vara otroligt spända och nervösa. Jag tror dock att H43 vinner. De känns trots allt mer stabila än Lindesberg och så har man ju hemmaplan.

Såg två toppmatcher i danska ligan igår. AG Köpenhamn mötte tvåan Århus och krossade jyllänningarna totalt i andra halvlek och vann med 34-25. Århus började dock bra och spelade jämnt i första halvlek, men sen rasade som sagt allt. Niclas Ekberg fortsätter att få bra beröm och gjorde 7 mål igår. Men matchens stora stjärna var Mikkel Hansen som bombade in 10 mål. Några mål gjorde han från 14-15 meter. Det kändes som om han kunde göra mål när han vill. Han verkar ha blommat ut sen han kom tillbaka till Danmark efter tiden i Barcelona. En annan intressant spelare som också börjat figurera i landslaget är Kasper Irming i Århus. En rätt liten spelare med otrolig speed som började som kantspelare men som spelar mer och mer från nio meter.

I den andra matchen möttes Skjern och Kolding, två lag som tränas av svensktalande tränare. Skjern har börjat serien lysande medan Kolding istället har haft stora problem. Men Kolding är på väg upp i serien och matchen var en bra värdemätare var dessa lag står i år. Och det blev en häftig match som böljade fram och tillbaka men där Skjern hela tiden kändes som det bättre laget. Men Kolding kämpade mest och lyckades hänga i hela matchen. Att det blev oavgjort kändes trots allt rättvist. Nu övertar Skjern andra platsen efter AG.

Förra årets mästare AaB lyckades bara få oavgjort mot bottenlaget FIF. Det går verkligen tungt för mästarna. Och hotet om nedläggning till nästa säsong vilar fortfarande över laget.

Axnér avslutar sin senaste blogginlägg med att tycka att Kristianstad är fel arena för en VM-semifinal eftersom den är för liten. Men det är egentligen inte så många arenor i Sverige som skulle ta in fler åskådare i en semifinal, så valet är inte så dåligt ändå.

Men man kan lungt konstatera att FOF Arena i Lund däremot har fel storlek. Den är för stor för elitseriehandboll men för liten för andra arrangemang. Jag tror att man kommer att få svårt med lönsamheten.

Till sist. På tisdag väntar matchen mellan Hamburg och Kiel i TV4 Sport. Vilken godbit!


Kommentarer
Postat av: Martin

Hade du verkligen förväntat dig en AHK-seger i Eskilstuna?

2010-11-14 @ 22:08:54
Postat av: Sigge

Om arenan i Lund är för stor för elitseriehandboll kunde man ju lika gärna spela kvar i idrottshallen. Annars håller jag med i kritiken om hur Lundalagen marknadsför och genomför sina arrangemang. Där kan man definitivt lära av AGK och tyska klubbar. Det verkar som färre ser handboll den här säsongen men vikande publiksiffror är en genomgående trend i idrotts-Sverige. Men det finns mycket både Lugi och H43 kan göra för att locka fler åskådare.

2010-11-15 @ 16:09:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0