Konsten att sälja in handboll

Nu är jag en sur gubbe igen.

Handbollen brukar beklaga sig över att man aldrig får den uppmärksamhet i media som man förtjänar. Något som gör det svårare att sälja produkten handboll till sponsorer och allmänheten. Men vad händer när man får chansen att visa upp sig i tv? Vad gjorde Lugi idag för att visa för omvärlden hur kul det kan vara att se handboll? Hur mycket ansträngde man sig för att det skulle bli mycket folk i Arenan? Hur mycket ansträngde man sig för att göra arrangemanget till den fest som man med jämna mellanrum brukar säga att Arenan gör möjligt? Inte ett smack! Vilket tjänstefel! Tror fan att man inte får den uppmärksamhet i media som man tycker att man är värd.

Det går inte att skylla på att det var fint väder ute och tv-sändning. Man kunde ju t ex provat att bjuda på fritt inträde idag, så att man kunde fått fler besökare än 562 på dammatchen och 1048 på herrmatchen.

Och varför inte göra ett enda ynka försöka med någon form av festlig inramning.

Var detta det bästa som man kunde erbjuda tv-tittarna??? Var detta det budskap man ville förmedla? Så här roligt och festligt är det alltså att se elithandboll.

Jag upphör aldrig att förvånas över denna passivitet, denna ovilja eller rent av oförmåga. Jag börjar ge upp. Jag börjar tvivla på om handbollen överhuvudtaget kan växa sig starkare eller om Lugi kommer att lyfta.

Och vad gjorde spelarna för att marknadsföra handbollen? Inte ett smack. Två sömnpiller till matcher. Och killarna var värst. Det var tur att Lindesberg var så dåliga annars hade det blivit en tredje förlust. Och hade inte Axelsson fått sin tredje utvisning i slutet av matchen och hade inte Linus Persson gjort två snygga räddningar på två frilägen så hade det kanske aldrig blivit några två poäng. 

Och Lindesberg kommer att få det svårt i år. Tror aldrig att jag sett ett sämre Lindesberg.

Starkt ändå av damerna att vinna mot Spårvägen utan Sabina Jacobsen. Ungdomarna från 92 och 93-kullen tar för sig allt mer.

Och jag saknar Lugi-klacken. Kul ändå att det finns några tappra entusiaster kvar.

Lite festligare var det i Göteborg med i alla fall mer än 2000 åskådare. Och en betydligt bättre inställning från spelarna.

Skönt att Sävehofs herrar vann sin match idag. En märklig match som blåstes sönder av domarna. Ett tag verkade det bli en förkrossande storseger men så blev det till slut bara en uddamålsseger i en nervös avslutning. Appelgren var rätt kass i början av matchen, men så är det ändå han som avgör matchen. Segern var nyttig även för svensk handboll. Allt som kan förbättra rankingen är välkommet. 

Att Sävehofs damer däremot skulle förlora var väntat. Viborg visade återigen skillnaden mellan dansk och svensk handboll. Vinst med 13 bollar trots 6 missade straffar. Men jag tyckte ändå att det fanns mycket positivt i Sävehofs spel. Det ska bli intressant att följa damerna i Champions League-spelet.

Kommentarer
Postat av: 1048

1048 personer i Arenan, i helvete heller. Max 600 pers.

2010-10-10 @ 21:35:17
Postat av: nisse

1932 åskådare i österporthallen när yif vann över kristianstad igår

2010-10-11 @ 18:41:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0