Lite från Danmark

AG Köpenhamn gick upp i topp i serien efter dagens storseger mot Lemvig. Man har bara tappat en poäng hittills, och detta mot Skjern som tränas av gamle H43-tränaren "Kos". AG Köpenhamn blir trots allt svåra att tas med i år. Försvarsspelet med Boldsen i topp och med Hvidt/Ege i mål är rena Berlinmuren.

FIF som har gått i konkurs men ändå fortsatt spela i både damernas och herrarnas elitserie har drabbats av fler olyckor. Man har fått 50000 DKR i böter samt blivit av med alla poäng både för damerna och herrarna. Man har använt spelare som fått lön och det får man inte när man har gått i konkurs. Alla spelarna är fria att lämna FIF, men hittills är det bara Rasmus Overby, som lämnat klulbben och gått till Viborg.

Den tidigare Barca-spelaren och serbiske landslagsspelaren Petar Nenadic har bytt till Team Tvis Holstebro. Tänk om vi kunde göra samma värvningar i Sverige.

Kolding som vann lätt över Sävehof fortsätter att förlora i Danmark. En poäng efter fem matcher gör att Ingemar Linnell sitter löst. Och inte nog med det. Nu hotas spelarna av rejäla lönesänkningar när säsongen är slut. Förra säsongen slutade med ett underskott på 17 miljoner DKR och det håller inte längre.

Men det är inte bara Kolding som börjat säsongen skakigt. BSV och mästarna AaB är fortfarande på den nedre halvan av tabellen. I AaB: s fall är det kanske inte så konstigt med tanke på att man tappat många spelare, men BSV borde ha börjat bättre. De och Kolding har ju sagt att man tänkt utmana AG Köpenhamn om titeln.





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0