Prejudikat

Sydsvenska Dagbladet skriver: "De sparkade handbollsdomarna Mattias Jansson och Christian Sandblom förlorade stämningen mot Svenska handbollsförbundet. Jansson och Sandblom hade krävt skadestånd på 2,6 miljoner kronor för brott mot lagen om anställningsskydd och förlorad arbetsinkomst. Enligt tingsrättens dom ska de i stället betala förbundets rättegångskostnader på 190 274 kronor."

Domen var väntad eftersom en vinst för domarna hade fått stora konsekvenser för hela idrotts-Sverige om förtroendeuppdrag hade likställts med anställningar.

Men faktum kvarstår att det var ynkligt av Handbollsförbundet att sparka Jansson för att han skrev saker i sin blogg som inte uppskattades av förbundet. Censur kan aldrig gynna handbollen eller förbundet för den delen.

Och om Janssons homosexualitet dessutom spelade roll så är det i det närmaste en skandal.

Men det är inte säkert än att frågan är avgjord. Det går att överklaga domen till Arbetsdomstolen.

Kommentarer
Postat av: I Norr

Ang tvisten om anställning så måste dom haft usla rådgivare.Den som har lite koll på arbetsrätt skulle ju har avrått dom från att ge bort pengar till advokater.



Dom kan ju inte vinna detta

Man kan ju inte hävda att man är att betrakta anställd som domare.

Det skulle ju innebära att man måste varsla om uppsägning när domaren inte får fler uppdrag som domare oavsett skäl och nivå.

Vilket inte är fallet givetvis.



Det hade varit bättre att driva frågan om öppenhet och tolerans. Där har man ju dom flesta med sig.

2010-10-14 @ 15:48:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0