Toppmatch i Danmark

Idag möttes BSV och AG Köpenhamn i Pokalturneringen, en cup som är nästan lika viktig att vinna som det danska mästerskapet. I Danmark har man alltså lyckats få en cup att bli nästan lika intressant som seriespelet. Varför är det omöjligt att skapa ett intresse för cuper i Sverige? Men det är inget som är typiskt för handboll utan gäller lika mycket för fotbollen. Men utomlands så lockar ett cupspel lika mycket publik som seriespelet. Hade man lyckats att skapa ett intresse för ett inhemskt cupspel i Sverige så hade man också lyckats med att öka antalet matcher och sluppit hålla på med en poolindelning.

Nåväl, hur gick det då i matchen mellan BSV och AG Köpenhamn. AG vann efter att ha lett större delen av matchen. Matchvinnare var Kasper Hvidt som är lika bra som förr. Vilken målvakt! Det är tur att han inte längre spelare i det danska landslaget eller synd om man nu håller på Danmark. I BSV: s mål stod hans efterträdare Niclas Landin. Han gjorde också en bra match men hade väl en räddningsprocent som var 10-15 % sämre.

På plan syntes också svenskarna Fredrik Petersen och Niclas Ekberg. Men ingen av dem gjorde så mycket väsen av sig. Ekberg kommer inte med i spelet särskilt mycket men får ändå spela non-stop. Petersen syntes lite mer men inte enbart positivt. Han fick inte spela de sista minuterna efter att ha missat några avslut på Hvidt.

Nu närmar sig EM-kvalmatcherna. Danmark möter Vitryssland med bl a Rutenka i laget på onsdag och verkar faktiskt lite nervösa. Men det finns det antagligen ingen anledning att vara för visst kommer man att vinna hemmamatchen i Gigantum.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0