Ett halmstrå

Lugis herrar tog sista chansen igår genom att vinna över RIK. Det blev lite av en ketchup effekt på slutet, och efter att matchen länge varit jämn, så vann Lugi till sist med åtta bollar.

Det var ingen välspelad match och Lugi kunde mycket väl ha förlorat den. Som vanligt visade Lugi sin oförmåga att spela i numerärt övertag, t ex i bit in i andra halvlek så fick RIK först en man utvisad och efter ytterligare en minut ännu en. Under de två minuter som Lugi var en man mer samt den minut som Lugi var två man mer så spelade man 2-2 mot RIK. Det håller inte i ett jämnt slutspel. Och även om Kim Ekdahl var bra i inledningen så gjorde han också många missar. Han har tappat en del av formen. Men jag tycker också att Kim är ett problem. Det kan knappast vara bra för laget att Kim ska göra allt på egen hand. Det blir inget spel.

Bäst i Lugi var som vanligt sista tiden Anders Hallberg, han var i särklass, och ändå så fanns han inte med bland alternativen som matchens lirare när publiken som vanligt gavs chansen att SMS:a in matchens lirare. Hur tänkte man där? Det är ingen hemlighet att jag tycker det här med att låta publiken SMS:a in matchens lirare är en fullständigt onödig grej. Har svårt att tänka mig att det är många som vill betala för möjligheten att påverka valet. Men även om Anders var bäst så avgjorde antagligen inhoppande målvakten Linus Persson matchen. Med några räddningar när det var kritiskt läge i slutet av matchen, varav tre straffräddningar, vände han matchen åt Lugi.

Kul också att se debutanten Jonatan Leijonberg, en verkligt intressant ung spelare.

Bra jobbat av klacken också. Igår var man några stycken och man jobbade som en klack ska göra.

Några ord om domarparet Niclas Widell & Jonas Åström. Vad är det som får dem att vilja vara domare. De blir utskällda från början till slut i varje match och går blev de också totalt utbuade av publiken. Och så här är det nästan varje match de dömer. De har såna problem att hitta en konsekvent linje i sitt dömande. Jag vill inte säga att de verkar vara korkade, men utan tvekan har de otur när de tänker. Hur kul kan det vara? Varför fortsätter de att döma? Ett mysterium.

Och så Lunds kommun. När ska man egentligen bli klar med vägarbetena runt Arenan? Att man inte var klar till VM var en skandal och att man fortfarande inte är färdiga är helt otroligt. Hur kul är det att ta sig till Arenan genom en byggarbetsplats? Fattar inte att det ska behöva ta så lång tid att asfaltera några vägstumpar och gångvägar.

Och publiken svek igår också, strax över 1100 är dåligt. Men å andra sidan anstränger sig ju inte Lugi för att locka publik, så större publik är väl inte att vänta. Men den fåtaliga publiken satt i alla fall inte tyst. Det var rätt bra tryck på läktaren igår och då är det mycket roligare att gå på handboll.

Kommentarer
Postat av: Dodo

Haha, man skulle kunna säga att de dåliga domarna skapade livet och stämningen i hallen.

Jepp, Lugis spel 6-5 och 6-4 är katastorfalt dåligt. I tre av lagets senaste fyra matcher har domarna lyft maskningsarmen när Lugi spelat sex mot fem. Ganska enastående, eller hur?

2011-04-12 @ 11:20:48
URL: http://snickesnack.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0