I sista minuten

Skön vinröd kväll idag. Både damerna och herrarna vann två jämna matcher. Och damernas match lockade fler åskådare roligt nog. Undrar om det har hänt tidigare? Även om damernas match var jämn så var Lugi ändå rätt ohotade. Man hade kommandot större delen av matchen. Återigen visade Maria Adler att det inte bör dröja länge innan hon ges chansen i A-landslaget. Men min största favorit i laget är Anna Lagerquist. Vilket försvarsarbete! Här har Sverige mycket väl en kommande världsstjärna.

Herrarnas match kändes mer oviss. Drott var bäst i första halvlek. Men Lugi kom tillbaka i andra. Målvaktsbytet till Joakim Svensson var matchavgörande. Han måste ha haft en rekordhög målvaktsprocent. Lugi ska vara tacksamma för hans insats idag. För även om försvarsspelet var bra i andra halvlek, så fungerade anfallsspelet aldrig riktigt bra någon gång under matchen. Delvis beror det på att Kim Ekdahl har tappat en del av formen från VM. Men det var fler som hade problem. Lugis kantspelarna hade stora problem med inbytte Robert Bladh. Något som kunde varit matchavgörande är att Lugi fortfarande spelar dåligt när man är en man mer. Här var Drott betydligt bättre. Här måste Lugi bli bättre.

Lugis klack gjorde ett ovanligt bra jobb, men Drotts klack vann i alla fall den matchen. Det är synd att Lugi inte har en proffsig klack som vet hur man ska jobba. Varför finns ingen genuin läktarkultur i Lund?  

Min läktargranne idag hade förresten en teori om varför Lugis herrar börjar tappa publik. Och varför Lugis damer verkar få fler. Han tyckte att Lugi herrarnas nya spelstil, även om den är effektiv, är tråkig att se på. Det är för lite tempo och för mycket individuellt spel. Så är det kanske.

Jag har förresten noterat att Lugi numera har en speaker som man hör vad han säger. Bättre sent än aldrig.

Nu något om H43/Lundagård. Man har förlängt med sina tre unga stjärnor: Emma Friberg, Vanessa Tellenmark och Ebba Engdahl. Det behövdes om man ville överleva nästa säsong i elitserien, men fortsätter utvecklingskurvan på Vanessa så lär hon inte vara kvar i laget någon längre tid. Jag undrar hur det kommer att gå med laget i framtiden. Försvinner någon ur trion så får man problem och man lär inte ha några pengar att ersätta dem. Och jag vet inte heller om Kent Engdahl, hur duktig han än är, är rätt person att utveckla laget. Jag är alltså tveksam till lagets framtid.  

Till min stora förvåning så har Malmö HK fortfarande chansen att gå till semifinal. Det är märkligt, men större under har skett. Sävehof är ju klara för semifinal så man kanske inte går för fullt när man möter Malmö. Det kanske slutar med en avgörande match mellan Alingsås och Malmö.

Till sist måste jag säga något om Lugis sportchefs uttalande i Sydsvenskan idag. På frågan om man inte kunde bjudit på inträdet i den ena av dagens matcher för att få ett dubbelarrangemang, så svarade han journalisten att det inte gick eftersom Lugi drivs affärsmässigt. Men det är verkligen att ta i. Finns det någon svensk handbollsklubb som drivs affärsmässigt? Jag skulle vilja påstå att svensk handbolls största problem är att det är för lite affärsmässigt fokus inom handbollen. Här finns mycket att lära av utlandet eller varför inte av andra idrotter i Sverige.  



Kommentarer
Postat av: lugi fan

Men seriöst! Lugis herrar kom 3a i serien, har en chans på semifinal nu och ändå klagar man! Spelet är inte roligt nog...sjukt trött på allt gnäll! Förra året skulle de spela "mer roligt" och missar slutspel och nu så...ge upp för fan! Antingen stötta eller bli hemma!

2011-04-07 @ 00:03:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0