Slut

Ja, så var det slutspelat för de skånska lagen i slutspelet. Malmö skrällde inte och Lugi kunde inte vinna mot ett Guif som idag inte ställde upp med B-laget. En nackdel med att ha ett slutspel som gruppspel är just att redan säkra lag på det viset kan välja vilka lag som ska följa dem till semifinalerna. Men eftersom Drott vann idag så spelade inte matchen mellan Drott och Guif någon roll.

Malmö var totalt chanslösa mot Alingsås trots att man verkligen var fyllda av kämpaglöd. Men som många andra lag så envisades man att avsluta lågt mot Aggefors vilket är den dummaste man kan göra. På det viset gjorde man Aggefors till en vägg och då kan inget lag slå Alingsås. På det hela verkade Malmö sakna smarthet och slutspelsrutin. Men man måste ändå vara nöjda med säsongen. Malmö gick till slutspel och hade chans på en semifinal. Man skulle ha vunnit hemmamatchen mot Alingsås. En match som var jämn och som slutade med en tvåmåls vinst för Alingsås. Någon enstaka värvning till och Malmö kommer ännu närmare sin vision om SM-guld 2013. Målet känns inte längre helt orealistiskt.

Och Lugi får också vara nöjda. Man undvek det sedvanliga raset på våren och gick till slutspel. Men till skillnad från Malmö så är jag osäker på om man kommer att kunna nå ett ännu bättre resultat nästa år. För det krävs i så fall att man får behålla truppen och att man förstärker på H9.

All heder till RIK som gav Drott en match idag. Starkt att man försökte avsluta säsongen med en vinst.

Nu när Sävehof får möta Drott så är finalplatsen säker för Partillegänget. Däremot så kommer säkert Guif få det tuffare mot Alingsås. Det kan mycket väl gå till fem matcher. Det är starkt av Alingsås att trots allt gå till en semifinal efter den dåliga starten på serien och med ett sällsynt ojämnt spel under säsongen.

Och H43 är efter förlusten idag fortfarande inte säker på sin elitserieplats. Om IFK Ystad vinner mot Önnered så ligger man faktiskt på nedflyttningsmatch. Det hela kan sluta med en avgörande match hemma mot IFK Ystad. Vilken rysare det skulle bli för de blå. Men har H43 tur så vilar Kristianstad kanske sina bästa när de möter H43.

Till sist. Eslöv kvitterade i semifinalspelet mot Lugi. Idag vann man överlägset. Troligen sliter det internationella cupspelet på spelarna. Och skadan på Sanna Åstrand i mål kom också mycket olyckligt. Nu känns det helt plötsligt öppet mellan lagen.












Kommentarer
Postat av: HK Lund

Läste du City igår, vad tycker dom Lugi:s ordförande uttalande?

Postat av: Andreas

Det måste varit ett försenat första April nummer.

2011-04-14 @ 13:53:12
Postat av: Otto

Måste erkänna att jag blev positivt överraskad av detta inlägget! Hade väntat mig en rejäl Lugi-slakt i stil med "Lugi alltid sämst när det gäller", som de flesta andra av oss förståsigpåare, men stort av dig att faktiskt ta fram det postitiva i årets Lugiinsats... Nästa säsong tar vi ett steg till!

2011-04-15 @ 09:42:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0