En onsdagkväll

En av de roligaste sakerna med handboll är att skrällarna eller de oväntade resultaten är många. För vem hade trott att HK Malmö skulle torska mot Caperiotumba efter förnedringen av Lugi? Eller att Ystad bara skulle få oavgjort mot Aranäs? Eller att H43 var nära att besegra Skövde borta? Poängen för Aranäs, Caperiotumba och H43 gör att bottenstriden skärps. Som vinröd börjar jag bli orolig. Måste också säga att det var bra jobbat av H43. Laget började kännas uträknat och så går man och gör en bra match. Kul att Johannes Sandgren öste in mål. Han har kanske fått för lite speltid i år. Enligt HEH: s tabell så vann H43 igår. Inte så snyggt att missa en sån sak.  

En annan sak som roade mig igår var matchen mellan Brasilien och Spanien i dam-VM. Vilken härlig match! Spelet var visserligen slarvigt och ostrukturerat, men vilket tempo, vilken vilja och vilka känslor. Jag gillar när det går undan i handboll och när det är kamp om varje boll. Synd bara att Brasilien oturligt förlorade med uddamålet. Man kunde ha avgjort matchen i andra halvlek. Nu försvinner väl publikintresset precis när det verkade ha vaknat till liv. En sak störde mig dock. Hur många gånger stod inte spelarna i målområdet när de sköt? Det är lite stötande. Ett antal mål blåstes av men man kunde blåst av många fler. Tycker att det danska domarparet är lite slarvigt. Det är inte bara Brasilien som gått framåt, samma sak gäller Spanien, som spelar bättre handboll än vad de någonsin gjort tidigare.    

Frankrike slog överraskande Ryssland. Enligt TV4 så skulle man visas på kanalen men när jag kollade inspelningen så var det istället ett program med Leila som bakade och ett om överviktiga människor. Fanns det ett samband mellan programmen? Enligt danska tv2 så blev ryssarna bortdömda av de spanska domarna.

Det börjar kännas som en final mellan Norge och Frankrike. Tror inte att Danmark slår fransyskorna. Och Norge är för starka för Spanien. I finalen så hoppas vi ju att Norge vinner så att Sverige blir klara för OS.


Kommentarer
Postat av: Martin

TV4 skulle visat om Sverige spelat i Frankrikes ställe. "Kanalen som verkligen bryr sig om handboll" (eller hur det var HK Malmö formulerade sig i sitt pressmeddelande) visar nämligen bara Sveriges matcher plus semifinaler och final.

2011-12-15 @ 15:55:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0