Liket lever

Tänka sig att Lugi vann över Drott igår! Det var två behövliga poäng, som förhoppningsvis ger lite ny energi till laget. Sportchefen Emme Adébo skrev före matchen i det minimalistiska programbladet: "Det är i motgång som ser vilka som viker ner sig och vilka som står upp. Både på plan och på läktaren!" (Ja, det fattades ett ord mellan som och ser). Så jag ska vara snäll denna gång.

Igår visade Lugi äntligen vilja. Det var kul att se att laget verkligen hade bestämt sig för att slåss ända in till slutet. Och man fick sin belöning.

Bäst i Lugi var målvakten Linus Persson, Albin Tingsvall (som verkligen utstrålade jäklar anamma) och Kristian Meijer. Jag har ju kritiserat Kristian några gånger i bloggen men igår så höll han inte på med att spela allan på plan utan var fokuserad och riktigt het från kanten. Det blev både några riktigt snygga mål men framförallt viktiga mål. Hoppas han har hittat rätt nu. Det behöver Lugi.

Matchen svängde några gånger. Drott inledde slarvigt och oengagerat. Och i läget när Drott spelade sex mot fyra runt 22: a matchminuten och man missade en straff, slängde bort en boll och tillät Lugi att göra en lite udda japan så kändes det som att det här blir en enkel resa för Lugi. Men efter Lugis ledning med fem bollar så gjorde Drott sju raka mål utan att Lugi gjorde ett enda. Och helt plötsligt ledde Drott och Lugi började vika ner sig. Men Lugi kom tillbaka mycket tack vare att man bytte in Johan Fohlin istället för Jonathan Leijonberg. Det var ett tag fritt blås för Drott på Leijonbergs position i försvaret. Men jag gillar ändå Leijonberg. Här har vi verkligen en riktig kämpe med otrolig vilja.

Lugis styrka i år är försvaret. Det är inte där Lugi förlorat matcherna i år, utan det är framåt. Och även i går så hackade det i anfallsspelet. På slutet tror jag man brände sju anfall i rad innan man lyckades få en tvåmåls-ledning. Det vill till att anfallsspelet förbättras annars blir det inget slutspel i år. Som det är nu så är det lite för tempofattigt och man verkar ha fastnat i samma spelmönster. Det blir alldeles för lättläst för motståndarna.

Till sist: Är verkligen Lugi nöjt med publiksiffran? Har man verkligen gjort allt man kunnat för att locka publik? Finns det inget man hade kunnat göra annorlunda? Jag tycker 950 åskådare (och då ska man veta att flera Bollskolebarn med föräldrar gick in gratis) är uselt. Se där. Det blev lite negativt på slutet ändå.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0