Snöpligt

Idag gjorde Sverige sin bästa match under VM. Och var nära att knäcka Frankrike. Frågan är vad som hade hänt om Sverige lett med fem bollar, vilket det var läge för flera gånger. Men det räckte inte hela vägen. Frankrike visade sig för svåra till sist.

Men efter all kritik från min sida så måste jag först säga att Annica Wiel Fridén var riktigt bra idag. Men bäst var Isabelle Gulldén, åtminstone i början av matchen. 

Det är surt att sista kvarten blev som den blev. Sverige ledde med tre bollar när det var 15 minuter kvar. Sen vinner Frankrike sista femton minuterna med sex mål. Att det ska vara så lätt att slå Sverige när man byter till ett offensivare försvar. Varför är det stört omöjligt för svenska landslag att hantera sådana situationer?  

Även om det roliga tog slut idag så har VM ändå visat att Sverige är på väg uppåt och att laget tillhör världseliten. Det blev visserligen tre raka förluster på slutet men matcherna var ändå jämna mot topplagen Kroatien, Danmark och Frankrike. Det är bara att konstatera att i denna turnering så var motståndarna ett snäpp bättre, men i OS så har vi förhoppningsvis gått förbi. För visst blir det ett OS för Sverige. Sverige är numera så bra att det bör gå hela vägen i OS-kvalet.

Till OS önskar jag mig dock ett mer fokus på anfallsspel. Försvarsspelet är bra som det är.

Måste än en gång nämna Linnea Torstensson. Vad är det med henne? Det är så otroligt frustrerande att se passa vidare istället för att gå på skott när man vet att hon skulle kunna skjuta sönder vilket motståndarförsvar som helst. Det är fullständigt obegripligt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0