Derbydags

Nu närmar sig säsongens tredje derby mellan H43 och Lugi. Och igår fick Uffe Mohlin Fagerström inte vara kvar som marknadschef för H43. Jag är lite förvånad att det gick så långt. Det kan knappast bero på hans uttalande i Facebook. Den incidenten känns mer som ett svepskäl. Klubben kunde ha nöjt sig med Uffes publicerade avbön. Nu tror jag istället att det verkliga skälet är att man inte är nöjd med hans jobb eller att man inte längre har råd att han en heltidsanställd marknadschef. Nu återstår det att se om tjänsten tillsätts av någon annan eller om den dras in. Och det återstår också att se var Uffe hamnar. Kanske får han andra arbetsuppgifter i H43. 

Undrar också om han får fortsätta att blogga för Skånska Dagbladet? Kommer Skånskan också göra samma bedömning som H43: s styrelse, att man inte vill förknippas med rasism?

Och visst är det konstigt att det inte står något om det här på HEH: s sida? Men HEH är inte mycket för att lyfta fram negativa saker och vill sällan att det ska bli några offentliga diskussioner. Det är synd för det innebär att HEH: s sajt tappar en del av värde när man väljer att vara utslätad och "politiskt korrekt". Hela Facebook-affären kunde faktiskt ha nämnts, utan att för den skull lägga några värderingar på om Uffe handlat fel eller rätt.

Det om det. Nu är det alltså dags för ett Lundaderby ikväll. Den stora frågan är om Kim Ekdahl du Rietz spelar eller ej. Zanotti mörkar in i det sista. Med Kim på plan så tror jag garanterat inte att H43 vinner. Utan Kim blir det jämnare men H43 räcker ändå inte till. Lugis skalper mot Guif och Sävehof borta imponerar.

H43 gjorde dock en hyfsad match senast mot Kristianstad. Men det mesta pekar på ett kvalspel senare i vår. Men jag har svårt att tänka mig att man skulle åka ur i ett kvalspel. Man är för bra för det.

Och hur kunde Skövde spöa Guif med nio bollar?!! Starkt gjort. Skövde blir farliga i ett slutspel.

Hur fasiken ska Svenska spel m fl kunna sätta odds på Malmö, Ystad och Drott? Det är helt omöjligt att i förväg veta om dessa lag ska vinna eller förlora en match. 

Jag gnällde förresten för ett tag sedan på klubbarna varit dåliga på att marknadsföra handbollen i samband med VM. Jag fattar fortfarande inte varför man inte försökte smida mellan järnet var varmt. För vad ska man säga om publiksiffrorna i Lund efter VM: 780, 1087, 1123, 617? De lägsta siffrorna står H43 för. Är verkligen Lundaklubbarna nöjda med den tillströmningen? Har man inte högre ambitioner är än så? Var det detta man ville uppnå med ny Arena och ett hemma-VM?

Det är ett klart underbetyg åt klubbarna om det blir färre än 2000 åskådare idag. Och mycket pekar väl på det, tyvärr.
 

 


Kommentarer
Postat av: Niklas

Mohlin är sparkad från Skånskan.

2011-02-17 @ 23:03:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0