Diverse

Jag var som bekant kritisk till valet av Zanotti och Axnér som tränare för Lugi i början av säsongen. Även om jag inte var lika tveksam som när Lugi fick för sig att Sandgren och Zanotti skulle dela på ansvaret.

Nu när slutspelet närmar sig så kommer min avbön allt närmare. Zanotti och Axnér har gjort ett bra jobb. Deras val av hur Lugi ska spela handboll verkar vara helt rätt. Men framförallt så verkar laget tro på det de håller på med. Det var länge sedan Lugi kändes så harmoniska. Segern i söndags mot Sävehof borta imponerar. Det kan bli ett roligt slutspel för Lugi. Men det hänger trots allt på Kim Ekdahl du Rietz. Lugi tappar mycket i styrka utan honom. Nu lär han vara borta från derbyt mot H43 på torsdag. Och genast känns derbyt mer ovisst. Trist att Lundapubliken får vänta med att hylla sin VM-hjälte. 

Tufft förresten för H43 med två derbyn på tre dagar. Ikväll får man nog stryk mot Kristianstad och troligen även mot Lugi på torsdag, även om Kim Ekdahl inte är med.

Och Uffe Mohlin Fagerström har gjort sin förväntade avbön på H43: s hemsida. Där han bl a säger att: "Mitt uttalande var givetvis både dumt, ogenomtänkt, klantigt och inte minst förnedrande." Ja, det kan man bara hålla med om. Hans ursäkt är att det var ett "skämt kompisar emellan med en jargong som skall ses med glimten i ögat". Och så dementerar han att han är en rasist. Och jag tror att han är ärlig. Han tycker säkert inte att han är en rasist. Men om man har som vana att beskriva en medmänniska som en svullen neger och tycka att det är läge att emigrera, så spär man faktiskt på rasismen i landet. Uttalandet tyder på en förvånande omedvetenhet. Uffe Mohlin och hans bekantskapskrets är troligen mer rasistiska än vad de själva tror. Nu är frågan vad H43 beslutar sig för på styrelsemötet på torsdag. Om H43 är nöjda med Uffe Mohlins jobb som marknadschef så kommer han att vara kvar som sådan. Jag tror inte att man sätter så stor vikt på vad han skrivit på Facebook. Och avbönen på H43: s hemsida räcker nog som åtgärd.

Trist att Oscar Jensen i HK Malmö har brutit vadbenet på träning. Bytet från Lugi har gjort honom gott och han har gjort en riktigt bra säsong och har medverkat till HK Malmös tabellplacering. Malmö som har gjort några dåliga matcher i rad, förlust igår mot Skövde, verkar vara nere i en svacka och det här avbräcket kommer olägligt. Nu letar man målvakt i Danmark, tipset vekar FIF: s franske målvakt Jerome Cazal. 

Skövde förresten går som tåget. Man kan mycket väl sluta bland de fyra bästa och det var det väl inte många som tippade före säsongen. 

Tänk att Daniel Lindgren återvänder till Drott. Men varför släppte man honom? Undrar hur man tänkte där.

Det ska bli intressant att se Daniel Båverud i Guif. Han är visserligen inte samma speltyp som Robin Andersson, men blir säkert ett bra tillskott. Undrar om Daniel utvecklats i Spanien. 






 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0