En säker seger

Lugi vann enkelt igår mot ett rätt håglöst Ystad. Tack vare ett taggat försvarsspel så gavs Ystad aldrig riktigt någon chans. Ett ordinarie Lugi är riktigt bra i år. Lugi blir farligt i ett slutspel om man slipper skador. Bäst i Lugi var Sebastian Lindell på kanten och Linus Persson i mål. Kim Ekdahl hade däremot tappat en del av VM-formen och kändes rätt otajmad.

Några reflektioner.

Ystad verkar sakna harmoni i laget. Det är tydligt hur man tittar snett på varandra när det går dåligt. Och man skulle inte gjort sig av med Hasse Karlsson. Man saknar en bra mitt 6:a som kan skapa oro i försvaret. Lugi igår kunde strunta i linjespelaren och istället koncentrera sig på Ystads skyttar. Och det är tydligt hur viktig Seifert är för laget. När han får utrymme så spelar Ystad riktigt bra. Men min stora favorit i Ystad är Philip Nilsson på vänsterkanten. Han gör sällan en dålig match och är alltid säker i läget. Han borde få chansen i landslaget.

Vill också ge en eloge till Ystads klack som var stor och dessutom aldrig gav upp. Lugis klack är det inte mycket bevänt med längre. Det är synd. Jag saknar det tryck som det var några gånger de tidigare säsongerna.

Och nu kan man slå fast att Lugi inte får sitt sedvanliga ras på våren. Till skillnad från Ystad så känns Lugi harmoniskt. Och det nya spelsystemet börjar sitta. De tekniska felen är inte lika många längre och tempot är inte lika lusigt.

Och matcher under sportlovsveckan är svåra. Det innebär alltid sämre publiksiffror. Men nog borde det ha kunnat kommit fler i publiken ändå. Lugi ligger trea, spelar bra och det är derby. Men nu tar Lugi efter H43 och dukar fram mat före matchen på torsdag samt bjuder på inträdet. Äntligen ett nytt grepp!! Men jag hoppas att man också sprider budskapet i Lund och inte tror att det räcker att nämna det på matchen och på hemsidan. 

Apropå att Philip borde få en chans i landslaget så är jag glad att Zachrisson äntligen tar den plats som Lennartsson haft så länge. Det glömde jag skriva i går.



Kommentarer
Postat av: Lugi Supporter

Hej! Bra blogg fortsätt med det !

Kan man be dig ta upp en liten notis och fråga varför Tomas Axner har ett foto i en svettig H43 tröja som profil bild på sin facebook!?

Trevlig helg!

2011-02-26 @ 12:36:01
Postat av: Birger Henningsson

Han håller såklart på H43 längst inne i sitt hjärta

2011-02-26 @ 14:22:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0