Två matcher

Det var ju en hel del handboll på tv i söndags. Hann med tre stycken matcher, förutom Ystad-Kristanstad så kunde jag inte låta bli att titta på Aranäs-Skövde och RNL-Barcelona.

RNL-Barcelona var en häftig match. Barcelona blev totalt utspelade under matchens första 20 minuter och låg under med åtta bollar, men sen gnetar man sig i kapp. Matchen slutade helt rättvist oavgjort. Och avslutningen var galen. Barcelona går till anfall med en man utvisad och med 16 sekunder kvar att spela. Ike Romero får hjärnsläpp och skjuter två skott i ren desperation, bollen går tillbaka till RNL, Barcelona får ytterligare en man utvisad, RNL tar ut målvakten och spelar alltså sju utespelare mot fyra under sex sekunder, och sen slänger RNL i sin tur bort bollen och Barcelona skjuter i mål, men får målet underkänt för att tiden hade gått ut, vilket enligt klockan i bild var helt fel. Uwe Gensheimer som var totalt off under VM gjorde väl 14-15 mål, inte dåligt. Annars kan jag inte låta bli att bli imponerad av Barcelona. Vilket lag klarar av att komma tillbaka borta mot RNL på det viset?

Och sen såg jag Aranäs-Skövde. Viss skillnad mellan 700 på läktarna jämfört med 13 000. Och sanslös skillnad i tempo. Men båda lagen är annars sevärda. De spelar båda offensiv handboll. Skövde med högre tempo och skytte och Aranäs med temposkiften och satsningar på genombrott. Och det fanns en hel del intressant att se på under matchen. Skövdes Andreas Nilsson är verkligen bra. Han ser ju otymplig ut men är svårflyttad, bra på att fånga bollen och är säker i läget som man säger. Intressant spelare. Skövdes målvakt Apelgren är också en otrolig talang, men blev utkonkurrerad av Aranäs målvakter i söndags. Linus Lake i Skövde gör också sällan en dålig match. Men matchens stora behållning var Alexander Borgstedt, 15 mål (varav 4 på straff) är imponerande. Hans otroliga satsningar på genombrott borde fler spelare ta efter. Men för det krävs en hel del mod. Kan aldrig tänka mig att Aranäs åker ur i år. Laget är i sina bästa stunder riktigt bra. Men fortfarande är man för ojämna för att bli ett topplag.

Damlagen i Lund råkade båda ut för en smäll på käften i söndags. Båda ledde i halvlek, men rasade i andra halvlek, för att sedan förlora. H43/Lundagård rasade mest, men att Lugi bara kunde göra fyra mål i andra halvlek var uselt det också.

Lugi har förlängt med Dragan Brljevic som damtränare. Jag har varit tveksam till det tränarbytet hela tiden och fått kritik för detta. Jag har fått veta att tränarbytet har varit rätt eftersom det går så bra för Lugi. Men nu går det inte lika bra längre. Man ligger visserligen fortfarande tvåa men har tappat i styrka. Ja, man har råkat ut för skador, men det var kanske lite för tidigt att säga att det går så mycket bättre med DraganBrljevic vid rodret än vad det gjorde med Niklas Harris. Vi får se sen när säsongen är över. Men en sak är säker. Lugis försvarsspel har blivit mycket bättre under Dragans ledning och ett bra försvarsspel är kanske det viktigaste i handboll. Så antagligen kommer kritikerna få rätt och jag fel.

På damhandboll.nu så spekulerar man i om de unga talangerna i Sverige har haft ett för tufft program. Flera av de som spelat ungdoms- och juniormästerskap är nu skadade. Och så kan det mycket väl vara. Kanske har matchningen varit för tuff för vissa av mästerskapsdeltagarna. Frågan har varit uppe förr. Kanske spelas mästerskapen i handboll alldeles för ofta.

Åter till herrarna.

Nästa omgång ser ut så här:
 
  2011-02-23 27 19:00 LIF Lindesberg H43 Lund Lindesberg Arena
  2011-02-23 27 19:00 IFK Kristianstad HK Malmö Kristianstad Arena
  2011-02-23 27 19:00 Drott Halmstad HK Aranäs Halmstad Arena
  2011-02-23 27 19:00 IFK Skövde Hammarby Arena Skövde
  2011-02-23 27 19:00 Eskilstuna Guif IK Sävehof Eskilstuna Sporthall
  2011-02-23 27 19:00 Redbergslids IK Alingsås HK Lisebergshallen
  2011-02-25 27 19:00 Lugi HF Ystads IF Fofsparbankarena-Webb

En riktigt intressant och svårtippad omgång. Toppmöte mellan Sävehof och Guif, vem vill ligga etta i serien? Ska Lindesberg ta chansen mot H43? Seger och Lindesberg hänger fortfarande på i jakten på en kvalplats. Så har vi ett antal derbyn. Ska Aranäs slå Drott igen? Blir Kristianstad-Malmö lika jämnt som det brukar (Kristianstad borde vara mest taggat, inte vill man väl kvala för att vara kvar). Lugi-Ystad känns öppet. Senast vann Ystad mot Lugi i Lund. Får Lugi revansch nu? RIK får tufft mot Alingsås, även om Alingsås förlorade senast mot Lindesberg så är man ett för tungt lag för RIK. Skövde tror jag slår Hammarby, även om Cederholm och Forsmoo båda är skadade. 

Visst finns det mycket intressant att se i både herrarnas och damernas elitserier?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0