Dansken

Så är det dags för arvfienden, men det kan inte hjälpas att det känns lite avslaget. Även om båda lagen nu säger sig vilja vinna ikväll så är det garanterat ingen som kommer att anstränga sig för mycket eller riskera skador.
Det är lite synd, men det kommer troligen att kännas som en träningsmatch. Det hade varit härligare att liksom Ernst-Hugo få vråla "danskjävlar!".

Och egentligen tror jag inte det spelar så stor roll vilket lag man möter i semi. Jag tycker att Spanien börjar se riktigt vassa ut, medan Frankrike sin vana troget ser lite tröga ut. Så det är som att välja mellan pest eller kolera.
Och chansen att gå till final är inte så stor. Men hur det än går i de resterande matcherna så har Sverige gjort mer än förväntat i VM. Man kan vara riktigt stolta över sin insats.

Såg Island igår. Ännu en förlust och även denna gång tyckte islänningarna att de var bortdömda. Men det var inte lika uppenbart denna gång. Det som däremot var tydligt var att islänningarna inte verkade i balans. Det kändes som om de var för laddade och la mycket kraft på att gnälla på domarna. Men de ska all heder för sin vilja. De gav inte upp trots ett underläge på 10 bollar i halvlek och pressade spanjorerna i andra. Och kunde gått ikapp
om inte Sterbik hade storspelat och om islänningarna inte hade dragit på sig en massa utvisningar i slutet av matchen. Men jag tror vi börjar se slutet på Islands storhetstid.

Såg även Tyskland. De är otroligt bleka och verkar inte alls i balans. Ska vi anta att det blir ett tränarbyte nu?

Vranjes tycker jag fungerar bra som kommentator. Men Gud vilket stolpskott Daniel Kristiansson är. Är trött på att höra kommentarer som: "Vad hände där?" "Mål!, nej skottet gick utanför", "Nu åker han ut på två minuter eller inte", "Borde inte Island ta time-out eller kanske inte." "Oj, nu kom en badboll in på plan, nej, det var visst en animation på reklamskylten" osv i all oändlighet.


 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0