Diverse

Lugi dam fick storstryk idag hemma mot Heid. Det var nog inte väntat, visserligen var Sabina forfarande borta men det var nog flera som tänkte att Fanny Lagerström och nyförvärvet Kari-Anne Henriksen skulle kunna kompensera detta. Men det har man ju sett förr att det inte bara är att sätta in nya spelare och hoppas att allt blir bra. Kanske hade de egna ungdomarna lyckats bättre idag óm de fått chansen. Men Lugi har ju haft lite flyt i höst och vunnit flera jämna matcher så förr eller senare så var en förlust att vänta. Återstår att se om förlusten var en tillfällighet eller om höstformen är borta.

En annan Lugist hade däremot julafton idag. Vi som sett Kim Ekdahl på nära håll brukar säga att han skulle kunna göra hur många mål som helst om han vill under matcherna. Och idag ville han tydligen det och satte ett personligt målrekord i landslaget. Formen är fortsatt på uppåtgående. Kan vi våga på ett lyft under VM?

Laget är nog också fortsatt på uppåtgående. Men det var märkligt hur spelet rasade samman när Jernemyr, Karlsson och Källman bänkades. Laget har fortfarande sina oförklarligt djupa svackor. Lagets stora svaghet är den mentala skärpan. Det är som om hjärnorna kollektivt stängs av då och då. Vi kommer att få se laget ha perioder när det inte gör några mål och vi kommer att få se missade straffar och frilägen. Vi får hoppas att försvaret samtidigt håller tätt så att de obligatoriska problemen framåt vägs upp av att laget inte släpper in så många mål.

Under veckan tänker jag försöka ge mig på att tippa hur det ska gå i VM. Först ut är resultaten i grupperna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0