En onsdagskväll

Känns lite konstigt att det inte är någon VM-handboll idag. Men i ärlighetens namn så är det skönt med en vilodag även för en enkel handbollsfantast.

Sitter här och tänker lite på gårdagens match mot Danmark. Det måste ha känts konstigt att spela matchen. Den betydde inte så mycket (för jag tror att Spanien eller Frankrike kvittar) och samtidigt så fanns det en del prestige latent. Man ville vila spelare och samtidigt vinna, vilket är en omöjlig kombination. Och det verkade vara mest jobbigt mentalt för det svenska laget. De var inte riktigt på plats, medan det danska var mer taggat. Det var väl storebrorskomplexet som slog till. Allt snack om vila från danskarna var bortblåst när de spelade med sina bästa.

Men ändå så kunde Sverige ha spelat jämnt med danskarna om Sverige inte hade gått i samma fälla som Polen. Det går inte att avsluta på chans mot Danmark, då blir man sönderkontrad. Det gäller att ha tålamod och noga välja sina lägen att avsluta. Det var synd att killarnas koncentration försvann en bit in i första halvlek. Men vi gjorde i alla fall den danska delen av publiken lycklig. Det var kul att höra dem skandera att de ska ta VM-guld. Det är trots allt en bit kvar till guldet.

Det är kul att läsa dansk media idag. Man börjar verkligen få storhetsvansinne.

Det är svårt att tycka till om spelarna när man inte gick för fullt. Men man kan ändå konstatera att Mattias Andersson i mål inte hade en lyckad dag. Än sämre gick det för Fredrik Larsson som gjorde en riktigt dålig insats. Men det kan inte ha varit lätt att gå in efter att ha först varit utanför truppen och sedan fått sitta på bänken, för att sedan dagen innan match bli pappa. Och Petersen hade inte heller sin bästa dag. Kim Ekdahl började bra men sen såg vi helt plötsligt honom trilla in i elitserielunken där han stegar i sidled och går med ryggen mot motståndarmålet. Hoppas inte att hans vilja och glädje är borta nu. Och man kan också konstatera att det inte går att tappa både Carlén och Kim Andersson. Det behövs en vänsterhänt spelare. Jag hade nog tagit in Jacobsson och hoppats på att ingen målvakt skulle bli skadad.

Vad var det förresten med Larholm? Han sprang omkring och gnällde på domare och medspelare mest hela tiden.

Frågan är om förlusten sätter ner det svensk självförtroendet inför matchen mot Frankrike. Det finns väl en viss risk.

Har fortfarande svårt att smälta att TV4 flyttat på semifinalen för att kunna visa Let's Dance. Jag tycker att man tänker för provinsiellt. Visserligen är det kanske fler svenskar som vill se kändisar dansa än en semifinal i Europas näst största bollsport. Men om man tänker på vilken PR matchen ger Sverige, så borde matchen naturligtvis gå på bättre sändningstid. Undrar hur många miljoner tittare världen över man missar nu?

TV4: s snack om att man satsar på handboll är mycket bara munväder. Det börjar bli alldeles för många exempel på att man egentligen inte bryr sig så mycket. Antagligen ser man handboll som ett billigt sätt att fylla ut tv-tablåerna.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0