Fyra matcher

Satt bänkad framför tv:n större delen av gårdagen och hann med att se fyra matcher.

Danmark ville sätta nytt VM-rekord och sudda ut Tysklands vinst mot Luxemburg 1958 (46-4) men det gick som bekant inte. Men det blev till ett nytt danskt målrekord i alla fall. Det mest märkliga i matchen var att den danska publiken ställde sig upp och hyllade laget när det återstod 4-5 minuter av matchen. Det är ju att ta i.

Ungern var bleka mot Island. Eller så är Island bättre än vad vi trodde de skulle vara. Det isländska försvarsarbetet var imponerande. Island är verkligen ett lag.

Och så tyckte jag att matchen mellan Sydkorea och Argentina var rolig. Korea hade full koll på matchen i början av första halvlek men så tappade man allt. Och Argentina kunde ha vunnit men men sköt i ribba, stolpe och missade ett friläge i slutet av matchen. Helt bekymmersfritt kommer det inte att bli för Sverige att slå dessa lag, men Korea verkar i alla fall inte lika bra som förr.

Den bästa matchen var Polen mot Slovakien. En riktigt välspelad match mellan två bra lag. Slovakien spelade jämnt med Polen ända tills man en bit in i andra halvlek började byta runt i laget samtidigt som det tydligen blev en massa tjafs på bänken. Det kommer att bli tufft för Sverige mot Slovakien idag. Ett Slovakien som bytte friskt mellan olika försvarssystem och som är ett fysiskt starkt lag. Men verkar inte riktigt ha ork i 60 minuter. Som sagt jag är riktigt orolig och tycker fortfarande att detta är Sveriges nyckelmatch. Är rädd att anfallsspelet kommer att låsa sig. Kan inte släppa alla missar som gjordes mot Chile.

Det är inte lika många matcher idag, men förutom Sveriges match ska det bli intressant att se Norge mot Ungern. Är Norge lika dåliga nu som i testmatcherna?

Jag såg inte matchen mellan Serbien och Algeriet. Men det var förvånande att det blev så jämnt. Surt för algerierna att missa kvitteringschansen i slutet av matchen. Är Serbien inte lika bra som vi trodde i förväg eller vad hände egentligen?

Är ni förresten inne på www.handball2011.com ? Det stör mig att man inte uppdaterar innehållet i tid. Och inte är engelskan särskilt lysande. Tycker inte att det är professionellt med alla stavfel som finns på sidan.

Och inte är det så mycket bevänt med TV4: s satsning. Experterna får inte mycket tid att säga något intressant. Och jag har svårt för Daniel Kristiansson som kan alldeles för lite om handboll. Han verkar snäll och trevlig men har tyvärr noll koll på vad som händer på plan. Claes Hellgren förvånar mig ibland. Hur kunde han igår på fullt allvar hävda att man ska räkna målvaktsräddningar som sker efter att spelet är avblåst?

Och varför har Karin Frick både blonderat sig och bytt frisyr? Fast det kan jag ju ta och skita i.