Lite smått en fredag

Nu närmar sig den sista finslipningen inför VM. Sverige möter Danmark, Tunisien och Brasilien i Laurids Knudsen Cup. Det är intressanta motståndare. Hur bra är Tunisien? Hur mycket har man tappat sen man hade hemma-VM? Och är Brasilien på fortsatt uppgång? Jag tror att Brasilien mycket väl kan bli ett topplag även i handboll. Och så har vi detta Danmark, som själva verkar mycket osäkra var de står. Wilbek har i veckan gått ut och sagt att Danmark mycket väl kan sluta 10:a. Men det tror jag inte man egentligen på allvar tror kan bli resultatet. Men helt klart försöker Wilbek minska på förväntningarna från danskarna.

Det danska handbollsförbundet har ännu inte lyckats komma överens med en ny huvudsponsor. Avtalet med Cimber Sterling går ut i år. Förbundet har satt en prislapp på 5 miljoner DKK, vilket är runt 6,2 miljoner SEK. Men ännu har ingen nappat. Förbundet har lagt en tuff linje. Man vill ha bra betalt annars kan struntar man i ett sponsoravtal. Har ingen aning om hur mycket svenska förbundet har i sponsorintäkter, men jag tror inte att man hade vågat ha en lika tuff linje. Och jag tror inte att man hade det ens under guldåren.

Michael Knudsens deltagande i VM är fortfarande osäkert. Förutom att han varit skadad länge så har han gått och blivit sjuk i veckan. På söndag avgörs hans deltagande.

Och Lasse Boesen lämnar Flensburg och återvänder till barndomsklubben Kolding. Det börjar bli många hemvändare nu i Danmark. Patrik Fahlgren kommer också att lämna eftersom kontraktet inte förlängs. Kommer han att gå till Lemgo som verkar intresserade eller till Danmark för att vara nära Johanna Ahlm?

Undrar förresten hur Staffan och Ola matchar i helgen? Kommer man att använda alla spelarna och kommer man att prova dem i nya kombinationer? Eller kommer vi att få se mer av förstavalen på positionerna?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0