Mysterium

Ärligt talat, hur många hade före VM trott att Sverige skulle gå till semifinal? Tror knappt att laget själv trodde på chansen, men nu har det hänt och det känns fantastiskt. Efter 10 långa år är Sverige återigen i en semifinal i VM! Jag är otroligt glad idag, men det är säkert inget mot vad Staffan/Ola och spelarna känner.

Men vilka matcher Sverige gjorde i helgen. Vilken kämpainsats! Framförallt var det starkt att inte vika ner sig i slutet mot Kroatien när Sverige fick flera utvisningar i rad. Dalibor Doder blev matchens lirare men även denna gång tycker jag att priset skulle gått till Johan Sjöstrand. Det är framförallt hans spel i helgen som gjort att vi nu är i semifinal. Men att göra mål märks mer än att rädda skott. Men frågan är om inte den allra största orsaken till framgången i VM är Jernemyr. Hur skulle det gått utan honom i laget?

Målet är egentligen nått när OS-kvalplatsen säkrades. Så frågan är vad som händer nu? Är laget nöjt eller kommer de att var tillräckligt hungriga på en medalj? Vi får se på fredag och söndag. Men först en match mot Danmark. Wilbek sa  igår på danskt tv att nu ska laget vila i fem dagar och att man struntar i matchen mot Sverige. Lövgren hade en annan uppfattning. Han tycker att man ska fortsätta gå för fullt mot Danmark så att man inte tappar i inställning och tempo. Undrar vem som har rätt?

Värt att notera är att Danmark också hade bekymmer med Argentina. Långt in i matchen så ledde man faktiskt bara med två bollar. Så Sverige behöver trots allt inte skämmas så mycket för insatsen mot Argentina.

Såg Tyskland-Island i efterhand och Island blev fullständigt bortdömda. Det var helt otroligt hur domarparet dömde till Tysklands fördel. Tanken dök upp att de var köpta av tyskarna. Det värsta är att handbollen inte alltid känns helt rumsren och det har faktiskt hänt förr att domarna tar emot mutor.

Domarparet i Danmarks match mot Argentina. De var bara fullständigt inkompetenta. De dömde dåligt hela matchen igenom men det drabbade i alla fall båda lagen lika. Hur kan man tillsätta ett domarpar från Elfenbenskusten i sån viktig match? Helt otroligt.

Apropå den "dåliga" stämningen i Malmö, som jag tycker är en myt. Borde man inte kunna hitta ett sätt att samla supportrar från samma land? Som det är nu så är fansen totalt utspridda. Och vi människor fungerar ju så att vi hejar bäst i grupp. Tanken dök upp redan i Slaget i Malmö i höstas. Hade man samlat Lugis, H43:s, Ystads och Malmös supportrar i olika sektioner så hade det blivit ett mycket bättre tryck.

Och fortfarande skäms jag för att jag vek ner mig efter matchen mot Argentina. Jag är en ynkrygg.


 


Kommentarer
Postat av: Mattias

Till Slaget i Malmö i höstas så var det sektioner avsatta för varje klubb som man endast nådde via en special länk till ticnet som klubbarna kunde publicera. H43 tryckte på detta och det förklarar kanske varför H43 fick det bästa stödet då.

2011-01-24 @ 10:50:55
Postat av: Stefan

Funderade på Kims uppträdande i VM kontra Allsvenskan. Har du inte kommenterat att man får "banka" rätt mycket på Kim i allsvenskan utan att det renderar i speciellt mycket utvisningar. Men i VM känns det som att han kan "plocka" ut spelare vid behov. Beror det på att allsvenskans försvare inte är lika stora som försvararna i Serbien, eller dömer man hårdare i VM än i allsvenskan.

2011-01-24 @ 14:23:21
Postat av: Martin

För det första spelar Kims Ystad i ELITSERIEN.



Tycker inte motståndarna tillåts spela hårdare mot Kim på hemmaplan. Skillnaden är att Kim i VM satsar dubbelt så hårt, jämfört med seriematcherna.

2011-01-24 @ 15:10:00
Postat av: Oskar

Här var det inte många rätt. Först allsvenskan, och sen Ystad. Kim Ekdahl Du Rietz är den ende ELITSERIESPELAREN,och han spelar till vardags i LUGI.

2011-01-24 @ 20:44:08
URL: http://oskarshandboll.blogg.se/
Postat av: Martin

Oj då. Ibland blir det fel när man är snabb att rätta andras fel. Sen finns det ju ett Ystad i Allsvenskan oxå =/

2011-01-24 @ 21:09:32
Postat av: fO

Mart har stenkoll!

2011-01-31 @ 16:49:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0