Frustrerande

Tyvärr, så besannades mina dåliga aningar. Det blev en förlust men sällan har jag sett en sån onödig förlust, för Slovakien var verkligen inte bra. Sverige borde ha vunnit klart. Men det håller inte att göra som Sverige: inleda med att bara göra ett enda!! mål på 11 minuter, inte vinna en enda period när man är en man mer, missa alla straffar, kasta bort bollar och sedan skjuta ett antal skott i stolpar och ribba. Jag tyckte att Sveriges anfallsspel kändes temposvagt, handlingsförlamat och slarvigt. Mentalt verkade man inte vara på plats. Eller betydde avsaknaden av VM-spelarna så mycket? Däremot så var försvarsspelet gediget som vanligt. Bäst var Sjöstrand och Källman. Andreas Nilsson gjorde också en bra insats i sin första riktiga landskamp. Kim Ekdahl du Rietz hade däremot tappat VM-formen, han lyckades inte ens träffa målet på något skott. Larholm och Doder varvade bra insatser med rent slarv. Det kändes som om de båda spelade alldeles för mycket på chans.

Och är det fler än jag som tyckte att Staffan och Ola verkade lite oengagerade i coachningen? Och nog fattade man några märkliga beslut. Första tillfället när man spelade 6-5 så skulle nog inte Kim Ekdahl varit på plan och varför lät man Zachrisson sätta den andra straffen?

Nu är det retur till helgen. Nu är det dags att träna 6-5 spel samt att träna straffskytte. Annars blir det förlust igen och då måste Sverige slå Montenegro borta för att gå till EM. En situation som måste undvikas.

Fasiken var småsur jag är. Den här matchen skulle Sverige ha vunnit.


Kommentarer
Postat av: Martin

Fanns säkert en bra anledning till att "gulligull"-Zacke missade straffen. Kanske satt Folket-Roffe på läktaren, och hade bett om matchbollen innan avkast. Nu fick Zacke iofs ingen speltid, och mest oroväckande är att Ekberg ses som en så ohotad etta. Han är alldeles för dålig för det.



Nilsson bevisade att Fritzon inte behövs i landslaget. Andreas fångar bollarna lika bra och är dessutom starkare. Svensson var rolig att se, och borde fått med sig ett gäng utvisningar.



Kommentatorn hade nog mest kommenterat basket tidigare. Handboll hade han inte bättre koll på än att han sa poäng istället för mål.

2011-03-09 @ 21:50:16
Postat av: TT

Ekberg vår enda H6 av klass. Zacke och Fridén som kanske är de enda som kan vara aktuella från elitserien håller inte. Zacke kass i läget och Fridén har attityden och humöret emot sig. Enström som Martin säker vill se är också alldeles för ojämn och grå.

2011-03-12 @ 16:21:54
Postat av: TT

Nu kan inte ens AHK-Martin eller Rolf Andersson på Folket påstå att Zacke eller ngn annan elitseriespelare skall peta Ekberg. Att Niklas skall vara för dålig tyder bara på otroligt dåkig handbollskunskap eller att man sitter i sin lilla västkustbåt och inte kan se vad som sker i den internationella handbollsvärlden. Tackar Gud för Dansk TV!!

2011-03-14 @ 08:39:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0