Innovationer

Jag upptäckte två "nyheter" i Danmark idag. Den ena borde intressera marknadsansvariga i klubbarna.

Aalborg DH tänker införa ett nytt slags säsongskort. Kortet berättigar till gratis inträde, men om man inte kommer till en match så får man betala. Man får alltså betala om man inte kommer till en match, men kommer man så är det gratis. Jag tycker det är genialt. Publikintäkterna i sig innebär lite för klubbarna, men antalet åskådare är inte oväsentligt. Ju fler åskådare man har på matcherna ju mer sponsorintäkter får man. Det har alltså Aalborg insett och meningen med det omvända säsongskortet är alltså avsett att öka antalet åskådare och därmed också sponsorintäkterna. Vilken svensk klubb blir först med att införa samma upplägg? Danmark visar mer och mer att man är bättre på att utveckla handbollen än vad vi är i Sverige. Ett annat exempel är bygget av AG Köpenhamn. Nu spekuleras det i att Olafur Stefansson och Kim Andersson ska värvas till klubben.

En annan nyhet är time-outerna som AG Köpenhamn numera har. Man delar upp laget i två grupper, en för försvarsspelare och en för anfallarna. Och sen har man alltså två parallella time-outer. Det är kanske ett smartare upplägg än vad vårt landslag har. Där först Ola pratar försvar med hela laget och sedan Staffan pratar anfall.

AG Köpenhamn är totalt överlägsna i Danmark. Jag har svårt att tänka mig att de kan missa mästerskapet. Ska bli kul att följa laget i nästa års Champions League.

Fighten mellan H43 och Lindesberg fortsätter. Båda lagen förlorade idag. Det känns fortfarande helt öppet vilket lag som kommer att åka ur direkt. Jäkla uselt av H43 supportrarna att inte stötta sitt lag, 672 åskådare är riktigt pinsamt. Lugi fick en påminnelse om att man inte är odödliga. Inför mer än 3000 åskådare (riktigt bra publiksiffra) så fick man stryk mot Drott. Lugi måste träna mer på att Kim Ekdahl du Rietz blir punktmarkerad för det lär han bli många gånger till innan han blir proffs utomlands.   


Kommentarer
Postat av: Dodo

Nu vet vi ju inte hur det går med frånvarosystemet, men det är onekligen ett kul försök.

Kan ni förresten tänka er, jag har skrivit ett inlägg på min blogg, som inte handlar om Lugi! Kryss i taket!

2011-03-08 @ 14:20:07
URL: http://snickesnack.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0