Jävligt bra

Zanotti säger i dagens Sydsvenska att Lugi just nu är jävligt bra. Och han har helt rätt. Det var länge sedan jag såg ett så bra och stabilt Lugi. Jag måste ta av hatten för ledarduon (trion). De har verkligen gjort ett bra jobb i år. Så fel jag hade i början av säsongen! Det kan bli ett riktigt roligt år för Lugi med både damer och herrar i slutspel. Lugi herrarnas lysande form just nu beror mycket på att mitt 9:an Anders Hallberg blommat ut. Han sprudlar av självförtroende och kreativitet. Han lyfter Lugi mer än vad Kim Ekdahl du Rietz gör. Men det är inte bara Anders och Kim som är bra form. Samma sak gäller främst målvakterna, Mikael Söndergaard och "Gummi" på kanten.

Igår hade inte Skövde så mycket att sätta emot. Lugis seger var aldrig hotad och då var Skövdes Appelgren ändå riktigt bra i målet. Trots att Hallberg och Ekdahl är bra framåt så tycker jag nog att försvarsspelet är Lugis styrka just nu. Det är verkligen svårt att göra mål på Lugi.

Men varför kommer inte fler åskådare till Lugis matcher nu när man är bra? Igår kom strax över 1000 personer i en toppmatch. Uselt! Klacken var återigen en ensam trummande tjej, om man undantar klackens avhoppare som satt nära baren och hejade rätt rejält under andra halvlek. Det är inte bara publiken som försvunnit, det har också klackens engagemang gjort. För tusende gången: tycker verkligen Lugis marknads- och arrangörsansvariga att man gör ett bra jobb? Men nu kommer ju slutspelen och då borde det väl bli tryck i Arenan.

Nu har Lugi bara en match kvar i grundserien, borta mot Lindesberg. Och förlorar H43 idag hemma mot Alingsås, vilket det mesta pekar på. Så blir det ju en konstig match mot Lindesberg. Om Lugi förlorar så kanske H43 åker ur serien. Hur går man in i sån match? För Lugi spelar matchen ingen roll, tredjeplatsen i serien är säkrad. Men för Lindesberg och H43 betyder den allt. Jag tror nog att Lugi kommer att försöka gå för vinst, för nog vill man behålla derbyna mot H43, men i handboll betyder vilja en hel del. Så det känns verkligen helt öppet mot Lindesberg.

Sydsvenskan har efter VM skrivit några kritiska artiklar om handboll. Först några märkligt ensidiga artiklar om VM och handbollen i Lund. Sen kom några negativa artiklar om H43. Nu senast igår så skriver Jan Gustafson om H43: s ras. Ras är ett märkligt ord när H43 legat ungefär på samma plats i serien de senaste tre säsongerna. I Jans artiklar så beskrivs H43 som en klubb i spillror. Men det är ju att ta i. Man har ett "halvt" damlag i elitserien, en ungdomsverksamhet som går bättre än på många år, och än så länge ett herrlag i elitserien. Det är inte dåligt. Men man har problem med ekonomin och man har inte värvat särskilt lysande på herrsidan. Då har damlaget varit bättre på att värva. Kanske hade en vända i allsvenskan varit nyttig. H43: s herrar borde kanske byggas upp på nytt. Man har ju hyfsade juniorer att tillgå. Som Lundabo så hoppas jag att H43 klarar av kontraktet. Jag tror att handbollen i Lund gynnas av rivaliteten.

Fast i ärlighetens namn så gillar jag Lindesberg också och kan tycka att handbollen i Sverige behöver lag som inte ligger i sydvästra Sverige. 

Under gårdagens inspring så lånade Lugi H43:s rökmaskin. Ska man se det symboliskt? Finns det de som vill överge H43 och gå till Lugi? Hoppas verkligen att H43: arna inte överger sitt lag när stödet behövs som mest.

Till sist tycker jag det är kul att se pappa Axnér när han instruerar och pratar med spelarna före match. Det ser faktiskt ut som en far som pratar med sina småbarn. Många instruktioner avslutas med att Axnér klappar spelarna på huvudet eller nacken. Det är lite av "nu var du en duktig pojke" över det hela.

 

Kommentarer
Postat av: Oskar

Skönt att vi slipper alla spekulationer om läggmatch och liknande nu när H43 fixade kvalserieplatsen redan idag!

Skönt också att höra någon annan som reagerar på alla negativa skriverier om H43, känns alltmer som om medierna skjutit in sig på just H43.

2011-03-19 @ 18:57:39
URL: http://oskarshandboll.blogg.se/
Postat av: fp

Sävehof-Lugi x2 i finalerna. Helt säker efter GUIFs förlust idag.

Och då borde väl båda lagen kunna mobilisera lite publik.

2011-03-19 @ 19:18:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0