Lysande

Lugis Anders Hallberg var lysande i dagens vinstmatch mot Kristianstad. Det var en njutning att se hans spel. Han är i riktigt bra slag just nu och har blivit betydligt jämnare i sitt spel. Det var ett tag sedan han gjorde en dålig match. Mycket i handboll handlar om självförtroende och det verkar Hallberg ha fått gott om. En som däremot verkar sakna självförtroende är Lars Möller Madsen i Kristianstad. Här har vi en spelare som gjort succé danska ligan och i danska landslaget. Och så får Kristianstad ut så lite från honom. Alla Kristianstads spelare och ledare försöker hela tiden stötta honom men utan resultat som det verkar. Då och då glimtar han till och visar prov på sin fysik men oftast så passar han bollen vidare istället för att gå på avslut. Men det kanske inte bara handlar om avsaknad av självförtroende. Möller Madsen verkar inte heller vilja riskera en smäll. Det känns som om han bara väntar på ett erbjudande från någon annan klubb och under tiden vill han inte riskera att bli skadad.

Lugi var utan tvekan numret större idag. Man hade full kontroll över matchen och kunde gå runt på samtliga utespelare, utan att det innebar några problem. Och detta samtidigt som Kim Ekdahl du Rietz var punktmarkerad större delen av matchen. Det är tråkigt att Kim alltid blir punktad numera, men Lugi verkar inte ha några problem med att spela till sig chanser i spelet 5 mot 5.

Men jag tycker att Kristianstad är ett roligt lag att se. Man spelar en snabb och offensiv handboll och visar alltid hjärta. Jag tycker att man borde ligga högre upp i tabellen. Men just nu verkar försvarsspelet inte hänga ihop. Och man gör fortfarande för många tekniska fel. Man vill gärna undvika ett kvalspel, men jag kan aldrig tänka mig att man riskerar att åka ur, så varför inte några kvalmatcher inför publik.    

Det var kul att se Kristianstads klack och i början förde man ett jäkla liv men det varade inte så länge. Lugis klack bestod idag av en ensam kvinnlig trumslagare. Hon gjorde ett bra jobb och ska ha beröm. Men var är alla andra? Jag saknar er!

Publiksiffran var inte lysande, strax över 1300 är dåligt i ett derby. Jag har fått ett mail från Uffe Mohlin och han gav mig en förklaring till varför Lundalagen har så svårt att locka publik. Jag ska försöka återkomma till det om några dagar. Just nu hinner jag inte skriva mer.

 
  

Kommentarer
Postat av: Supporter

Vilken publik Kristianstad ! Tänk om våran publik EN ENDA GÅNG bara en match hade kunnat vara som dem. Aja det lär väl tyvärr dröja ett par år till innan man kanske får uppleva det. För inte börjar man kväll klappa och försöka engagera sig nu till slutspelet om man inte har gjort det tidigare under en hel sässong.

Forza Lugi, mot SM Guld 2011 !!!

2011-03-16 @ 17:12:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0