Två matcher

Såg Kolding få stryk med sju bollar mot Kiel idag. Och då ska man veta att matchen var helt jämn i nästan 50 minuter, men sen tog orken tog helt slut hos Kolding. Ur svensk synvinkel var det kul att se att Lukas Karlsson var bäste spelare i Kolding. Han hade inga problem alls med att göra mål på Omeyer. Det är synd att han inte hade den formen i VM. I Kiel var Marcus Ahlm riktigt bra. Det är synd att han inte längre är svensk. Kiel har ju värvat René Toft Hansen från AG Köpenhamn så Ahlm lär väl sluta spela handboll helt och hållet efter nästa säsong. AG har å andra sidan värvat Karol Bielecki och Krzysztof Lijewski från RNL. Och sen kommer även Olafur Stefansson till laget. Så då hamnar inte Kim Ekdahl där. AG Köpenhamn kan mycket väl bli ett topplag i nästa års Champions League.

I den andra matchen blev Skövde fullständigt utspelade av Sävehof. Skövde har med största sannolikhet lekt rommen av sig. Idag spelade man huvudlöst. Det var det ena slarviga anfallet efter det andra. Skövde saknade totalt struktur och verkade bara spela på chans. Sävehof kommer med största sannolikhet att vinna gruppen. 

Per Johansson visade åter igen att han inte är så objektiv. Jag har länge tyckt att han favoriserat spelare från Göteborgstrakten i damlandslaget och när man hör honom berömma Sävehof och Alingsås så är det rätt tydligt att hans hjärta finns i västra Sverige. Det är lite stötande att höra att Sävehof är den klart lysande favoriten till SM-guldet. Favorit kan jag acceptera men klart lysande är att ta i. Så jäkla övertygande har man inte varit i serien. Lika subjektivt tycker jag att han är när han säger att Sävehofs första uppställning är den klart bästa i serien. Så otroligt mycket bättre är den inte än de andra lagens.

I morgon spelas den troliga gruppfinalen i den andra slutspelsgruppen när Lugi möter Guif på hemmaplan. Det känns rätt öppet men jag tror att Lugi vinner hemma. Grahn sa i förra veckan att Drott är en outsider till att gå till semifinal. Och vinsten mot RIK kanske visar att han har rätt, men jag tror fortfarande att det blir Lugi och Guif som går till semifinal. Det återstår att se om Drott kan vinna två eller fler matcher i rad i år.

Var var förresten Skövdes publik idag? Varför kommer inte fler än 1300 när det är slutspel och Sävehof på besök? Fattar ingenting. Återstår också att se om Lundaborna är lika tröga i morgon. Lugi har förresten återigen visat hur professionellt man jobbar genom att felaktigt annonsera om att det är fritt inträde i morgon. Verkligen bra jobbat!


Kommentarer
Postat av: _________

Vi satt oxå och äcklades av Per J´s kommentarer under de två senaste TV-matcherna. Så enögd och osmaklig i sina kommentarer om främst skånelagen. Per har i ett antal år också styrt uttagningen av HEH:s AST och även syns hans klubbtillhörighet lite väl tydligt.

2011-03-27 @ 21:33:53
Postat av: Västerut

Är det inte bara så att Skånes lillebrorskomplex inom elithandbollen blir övertydligt genom att inte erkänna att Sävehof är överlägsna sett till truppen? Att alla sen ska prestera på topp och samtidigt för att sm-guldet ska bärgas är en annan sak.



Per och Nollan är Sveriges bästa handbollsexperter, och de har betalt för att säga vad de tycker. Inte för att gulla med ett Skåne som inte presterar.

2011-03-27 @ 22:44:15
Postat av: F

Sävehof är grymma, Johansson en usel sk expert. Nollan däremot kan och vågar vara objektiv och kritisk. Lilleputtkomplex, nej du. Inte I handbollens elitregion. För många lag på liten yta kanske.

2011-03-28 @ 17:20:11
Postat av: F

Sävehof är grymma, Johansson en usel sk expert. Nollan däremot kan och vågar vara objektiv och kritisk. Lilleputtkomplex, nej du. Inte I handbollens elitregion. För många lag på liten yta kanske.

2011-03-28 @ 17:23:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0