Två semifinaler

Kan bara instämma med Magnus Grahn & Co. Vilket lyft svensk damhandboll har gjort de senaste åren! Så många talanger som tar för sig och ett spel som bara blir bättre och bättre. Vi kommer att få se många internationella framgångar i framtiden för svensk damhandboll. Var så säkra!

Och de två tv-sända matcherna mellan Lugi och Eslöv de senaste dagarna understryker hur bra damhandbollen är. Även den mest inbitne mans-chauvinist kan väl inget annat än uppskatta tempot, viljan och det fysiska spelet. Och det har dessutom varit riktigt bra publiktryck. Vilken skillnad från när herrlagen spelare i Lund. Det har varit två matcher som kunde ha gått hur som helst, båda lagen kunde ha varit i final nu. Så då känns det rättvist att lagen tog varsin seger och att det blir en femte och avgörande match. Och den matchen känns öppen. Det finns en hel del som talar för Eslöv. En hetare vilja, en tränare som kan engagera sitt lag och ett Lugi som verkar lite tröttkört och som har ett rätt segt och stabbigt anfallsspel. Det som talar för Lugi är det bättre försvarsspelet och två spelare som helt plötsligt kan få flyt och avgöra matchen: Maria Adler och Sabina Jacobsen, samt Eslövs ovana att bränna alltför många lägen. Antingen avgörs matchen av det lag som har mest krafter kvar och som kan mobilera den största glöden. Jag misstänker att det blir mycket gult i Arenan i morgon och att Eslöv åtminstone vinner publikmatchen.

Jag har ju skrivit i bloggen att jag tycker att Maria Adler borde få chansen i landslaget, men i de här två matcherna har hon varit blek. Och egentligen tycker jag också att Anna Olsson också borde provas i landslaget, men hon har genom punktmarkeringar inte riktigt fått chansen att visa upp sig i de här två matcherna. Däremot har Sabina Jacobsen spelat förvånansvärt bra trots krånglande fot. Och Lina Möller visar återigen att rutin väger tungt. Men min allra största favorit är Anna Lagerquist. Vad månne bliva! Hon är redan en helt otrolig försvarsspelare, trots att hon väger lätt. Finns det någon som har ett bättre fotarbete i Sverige? Och lägger man sedan till en lysande speluppfattning och en fantastisk tajming så förstår man att Anna kommer att hamna i damlandslaget, om hon nu inte kommer att drabbas av skador. Kul att även kommentatorerna fått upp ögonen för henne.

Måste också säga att jag är imponerad av Ola Månsson. Vilken energi har tillför Eslöv! Helt otroligt. Och visst är det obetalbart när han springer omkring i kortbyxor, även om det inte är särskilt vackert. Jag tycker att Ola är en underskattad tränare. Det ska bli roligt att se honom som assisterande i Kristianstad nästa år. Det blir en ledarduo det som kommer att höras. Men hur kommer det att gå för Eslöv när man byter ut Ola mot en annan Ola (Olsson)? Känns som en rätt tuff utmaning att ta över laget.


Kommentarer
Postat av: Västerut

Även Petra Skogsberg har väl i tv-matcherna bevisat att Per Johansson valde rätt spelare till EM.



Shorts är ivf snyggare än jeans som alldeles för många tränare/coacher bär nu för tiden. Hör inte hemma på ett idrottsgolv.

2011-05-01 @ 16:39:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0