Handbollshelg

Såg en hel en hel del handboll på tv i helgen. Det började med Sverige mot Spanien i fredags. Och en överraskande storseger för svenskorna. Sen fortsatte det med två matcher på dansk tv. Skjern vann toppmatchen mot Aarhus och sen fick AG Köpenhamn stryk borta mot Ademar Leon. Danskarna hade hoppats fortsätta segersviten och en fortsatt första plats i gruppen, men man kom tidigt i underläge och lyckades aldrig komma ikapp. Överlag kändes man blekare än vanligt men blev väl skrämda av publiktrycket. Det var för övrigt samma domarpar som dömde bort VM-bronset för svenskarna och de var inte mer populära här, varken av danskar eller spanjorer. Nu väntar två svåra bortamatcher mot Kiel och Montpellier för danskarna, så det lär bli fler förluster. Men visst finns chansen till Final Four fortfarande.

Sen var det damerna mot Norge. Ja, vad ska jag säga? En rejäl överkörning, 32-18. Eftersom jag tyckte att det var minst sagt märkligt att inte ta med Nathalie Hagman så kollade jag extra på ersättaren arbetshästen Hanna Fogelström. Och ja, hon springer och kämpar bra, men särskilt mycket kvalitet tillför hon inte framåt. Med tanke på den andra spelaren på den positionen, Annica Wiel Fridén, så lär det inte bli många mål från högerkanten i VM. Men det är väl i linje med ledarnas filosofi. För det lär inte bli så många mål överhuvudtaget framåt för svenskorna i VM. Anfallsspelet var verkligen uselt mot Norge: tappade bollar, otajmade passningar, dåliga avslut och slött tempo. Ibland är det verkligen frustrerande att se det svenska anfallsspelet. Och stjärnorna Linnea Torstensson och Johanna Ahlm är fortfarande långt från storformen. Det var rätt oroväckande att se Linneas försvarsspel. Det var värst vad försvaret läckte på hennes position. Och om nu Johanna Wiberg blev allvarligt skadad så lär också försvarsspelet försvagas. En medalj i VM känns då alltmer avlägsen. Jag börjar få dåliga vibbar inför VM.

Och sen blev det Drott mot Malmö. En rätt kul och svängig match. Det är inte varje dag som man ser två målvakter få röda kort. Malmö verkade ha avgjort matchen en bit in andra halvlek när man ledde med 18-13, men sen började Malmö slarva å det grövsta. Även om Drott tände till och fick ordning på försvarsspelet så känns det ändå som att Malmö bjöd in Drott i matchen. Malmö är fortfarande ojämna. Jag roade mig ett tag att notera alla grodor som Roger B kläckte ur sig som kommentator. Det var som vanligt en hel del som t ex att Guif spelade eller att herrarna ska spela VM i Serbien.  

Till sist blev det några minuter av matchen Kielche mot Atletico Madrid. Det känns fortfarande konstigt att spanjorerna inte längre heter Ciudad Real. En match som visade att Atletico Madrid är bra i år igen. Nyförvärvet dansken Nikolaj Markussen kan mycket väl bli ett riktigt utropstecken i EM. Här har Danmark hittat ytterligare en kommande storstjärna.  

Är det förresten någon som förstår varför TV10 visade Chambery Savoie-Osiguranje Zagreb av alla möjliga Champions League-matcher?






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0