Kul match

Var en av de få personer som såg Lugis söndagsmatch mot ryska Lada. Snyggt jobbat Lugi att locka 600 personer till en avgörande cupmatch mot ett av europas bästa lag! Ja, jag är ironisk. Men det var som vanligt inte mycket till marknadsföring av matchen, så något annat var inte att vänta.

Men det var en rolig match. Och Lugi var inte chanslösa även om det blev till en klar förlust. Det var trevligt att se att skillnaden mellan svenska klubblag och internationella topplag numera inte är gigantisk. Det ger hopp om framtiden. Det var synd att Lugi slarvade lite väl mycket och att man hade ett otal träträffar annars hade det kunnat gå vägen. Och det hade också varit bra om domarna inte hade dömt så mycket till Ladas fördel som man gjorde.

Men precis som i fredags så kom man tidigt i stor underläge. Har för mig att det stod 10-3 till Lada innan Lugi kom in i matchen. Det var synd att man inledde så blekt och nervöst och att det dröjde till andra halvan av första halvlek innan Lugi tände till. Med undantag av första kvarten så spelade man faktiskt jämnt med ryskorna.

Bäst i Lugi och på plan var Nathalie Hagman som än en gång visade att hon funkar internationellt. Och petningen från landslaget innebär i alla fall en sak och det är att man tappar en internationellt gångbar straffskytt. Hon var bombsäker igår mot ryska landslagsmålvakten. Däremot så var Sabina Jacobsen inte särskilt bra. Hon har tappat i form efter skadorna. Och Maria Adler inledde också blekt. Det ska inte behöva ta 28 minuter innan hon skjuter sitt första skott. Jag förstår inte att hon envisas med sina genombrottsförsök. De funkar säkert i ungdomslandslaget men knappast i elitserien och definitivt inte mot internationellt motstånd. Hon har visserligen styrkan men är för långsam för att komma igenom. Men hennes skott har blivit mycket bättre så hon borde börja skjuta mer. Tror att det blev mål på varje skott igår. Och vilket försvarsspel som Clara Monti-Danielsson och Anna Lagerquist stod för. Fullständigt lysande! Vilket fotarbete och vilket mod! Jag är imponerad.

Det vore väl själve fan om inte Lugi kan börja klättra i elitserien med det här laget och spelet som man haft i helgen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0