Lerfötter

Danmarks ekonomi är inte särskilt lysande nu för tiden. Man förväntar sig till och med en negativ tillväxt. Och sådant brukar ju också avspeglas i idrottsvärlden.

Under veckan så har informationen läckt ut att AG Köpenhamn dras med ett underskott på 45 !! miljoner danska kronor. Helt otroligt, även om det inte är helt oväntat. Det brukar ju räcka med några få miljoner i underskott för att ett lag ska tvingas i konkurs. Man kan snacka om ett lagbygge på lerfötter. För att förbättra ekonomin så har man sparkat sex anställda (hur många anställda har man egentligen?) och man jagar sponsorer. I planerna skulle man ha dragit in 60 sponsormiljoner men bara lyckats dra in hälften. Och ännu har man inte hittat en huvudsponsor. Som det är nu så måste Kasi-Jesper putta in pengar från egen ficka för att hålla verksamheten flytande. Men det känns ju väldigt osäkert. Hur länge kommer laget att hålla sig flytande? Det vore ju surt om tvingas lägga ner, nu när de sportsliga framgångarna i Champions League börjar komma.

De ekonomiska siffrorna visar hur långt efter omvärlden de svenska klubbarna ligger.

Kommentarer
Postat av: Västerut

Tvärtom visar svenska siffror (kanske bortsett från RIK och Bajen) att svenska klubbar ser till att hålla budget. Att omsätta så mycket pengar att saldot visar minus 45 miljoner är knappast eftersträvansvärt.

2011-11-09 @ 15:36:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0