Måndag

Glömde bort att ge Lugi lite cred för att man inte vek ner sig helt och hållet igår. Man vann andra halvlek och det blev lite oroligt i Sävehof-lägret på slutet. Och hade Lugi varit bättre på att utnyttja Sävehofs utvisning i mitten av andra halvlek så kunde det ha blivit riktigt jämnt, men istället för att vinna den perioden så förlorade Lugi den med två bollar.

Och värvningen av Kristian Meijer börjar bli en sån där traditionell tveksam Lugivärvning. Meijer underpresterar verkligen och frågan är om inte Simon Stridsberg borde vara förstavalet på högerkanten. Undrar vad Meijer kostar Lugi? Tveksamt om man har fått valuta för pengarna. Det gnälls i alla fall en hel del på läktarna. Men igår slapp vi i alla fall se Meijers griniga humör på plan. Han var blek och snäll som ett söndagsskolebarn.

Nu närmar sig derbyt mot H43 som har utvecklats till ett bottendrama. Förloraren riskerar att dras ner i nedflyttningsstriden. Man får väl hålla Lugi som favorit till vinsten. Ska bli kul att jämföra derbyarrangemangen. En sak är i all fall säker. Det blir en bättre speaker på onsdag.

Sen kan jag konstatera att arenan i Lund sen en tid tillbaka dragit in alla pappershanddukar inne i toaletterna. Hur mycket spar man på det? Det är väl bara en tidsfråga innan toalettpappret också försvinner, så att man tvingas ta med sig eget. Igår kunde man förresten inte se utvisningsminuterna eftersom dessa bara visas på en enda tavla som igår var gömd bakom utrustning till en kommande julshow. En av norra Europas bästa handbolls-arenor? Jo, jag tackar jag. 


Kommentarer
Postat av: Sillstrypan från götet

Hej Skåne!

Som mycket intresserad handbollare från Göteborg så följer jag olika bloggars referat om när Sävehof och även RIK spelat mot Lundalagen. Med tiden tror jag mig upptäckt att man TÄNKER handboll på helt olika sätt i GBG kontra LUND. Förra året hade man i LUGI Söndergaard (uppfostrad i RIK) på högernio och Lindell (uppfostrad i Sävehof) på högerkanten. Hos er fick dom en massa kritik. Men hur såg det ut förra året; lungt, metodiskt, spridda målskyttar, där Hallberg/Söndergaard byggde upp spelet och där Kim fick sina lägen - gick bollen tillbaka så var det från Söndergaard utspel till Lindell. Konsekvent spel från LUGI med RUSTAN LUNDBÄCK (fd Sävehofs framgångsrika tränare) som MenTOR (man gjorde ju till och med en grej av att han ringde till tomten Axner i halvlek). Då var man ett topp-topp-lag i elitserien! GÖTEBORGSHANDBOLLEN hade strukturerat upp LUGI. Inför slutspelet försvann Rustan och Axner tog över. Katastrof och Söndergaard t.om. bänkad (förlåt inte ens uttagen) i sista slutspelmathen. Under hösten och hela vägen fram till slutspelet hade man varit konsekventa (är det bara i GBG vi talar så!)om än inte alltid världens roligaste hadboll ( det har inte Sävehof och RIK helelr alltid spelat=men vunnit).

LUND-filosofin tycks vara att man enbart skall ha bra individer typ, Kim och Tingsvall etc som gör en massa egna mål: men handboll är ju ett lagspel och ett taktiskt sådant (taktik är tränarens uppgift axner!). Nu skäller man på Meijer (hundra procent säker på att han hellre spelat med Söndergaard och att dom tillsammans kunde gjort mer mål än just Tingsvall (inget ont om honom som spelare).

Min enkla fråga till er i Skåne är ser ni bara vilka som gör mål och inte hur man kommer fram till målen? Axner är i mina ögon pinsam när han skyller på Killarna i varje match;det är väl hans uppgift som huvudansvarig att se till att dom gör det som är bestämt - men kanske sanningen är att inget är bestämt och man i Skåne HOPPAS på att enskilda indivder skall lyckas match efter match? (det är ju samma resonemang kring Zoran i H43!)

Så käre bloggansvarig skulle du kunna ge mig ett svar på varför ni i skåne bara försöker lyfta fram individer och inte laget kapacitet. sen Rustan Mike och Lindell försvunnit har det väl gott så där?? Och varför inte rikta strålkastarljuset på tränarna (Axner) som inte förmår skapa ett kollektivt lag?

SKulle var kul att höra din POINT OF WIEW i frågan.

Med vänliga hälsningar från Sillstrypan!!

2011-11-28 @ 18:45:54
Postat av: Västerut

Tingsvalls största styrka förutom målskyttet är ju just att han släpper boll i rätt lägen. Sillstryparna kan inte sett honom i många matcher.

2011-11-29 @ 17:06:05
Postat av: fp

Jag har inte heller sett Tingsvall sen han kom till Lugi. Däremot så finns det väl en poäng i att ibland påpeka det självklara i att handboll är en lagsport, och att ett lag alltid är något annat och större än summan av individernas statistiska prestationer.



Om Lugi som lag verkligen presterade på både herr- och damsidan så skulle vissa personers åsikter om allt och alla - inklusive domare, Sävehof och landslagsuttagningar - få större trovärdighet.

Men när man nu är en klubb som tycks kunna underprestera med vilka förutsättningar som helst, så kanske man skulle fundera över klubbens egen del i detta, och om det kanske finns andra, mer framgångsrika klubbar som gör något som är i grunden bättre. Förutom att konspirera med förbundskaptener och lura domare.



För en utomstående som jag så kan Lugis strategi ibland framstå som just att värva enstaka fixstjärnor, och sedan kombinera med ledare som kan twittra elakare och gapa högre än någon annan i hallen.

Och det verkar väl inte hittills vara något framgångsrecept?

2011-11-30 @ 11:19:08
Postat av: sillstrypan till västerut

Jg har absolut inte ngt emot en spelarprofil som tingswall men du och jag har bara sett han i matcher mot gbg-lag men du kan väl inte på allvar påstå att han släpper bollen till högerknaten perfekt. Meijer får ju knappt några utspel alls. (inte i de matcher jag sett och inte enligt statestiekn heller.

För övrigt håller jag med FP het och hållet. Väx upp Lugi men kanske svårt med en twittrande "tonåring" vid rodret som senast sa att vi saknar en KIm ekdahl-----------men han spelar väl i Tyskland. Skall Mamlö och H43 tränare ropa efter att vi saknar Balic och Karabatic. Det är väl för helvete tränarens uppgift att träna det lag man har. Har ni hört Rustan Lundbäck klaga ngn gång , nä han gjorde dom han hade till SM-mästare.

Än mer framstår Axner som en kalle-anka figur som har åsikter hit och dit men som INTE SJÄLV KAN SKAPA; UTVECKLA; LÄGGA TAKTIK FÖR ETT LAG!!



(PS; var är Zanotti nu för tiden???)

2011-11-30 @ 15:15:21
Postat av: Västerut

@ Sillstryparn



Hur i h*vete kan du veta vilka matcher jag ser. Eller rättare sagt; Du har ingen aning om hur mycket jag sett Tingsvall.

2011-12-01 @ 10:36:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0