Söndag

Jag valde att se AG Köpenhamn mot Pick Szeged istället för Sävehofs Champions League-match. Jag fick se ett AG som fullständigt körde över det ungerska laget. Det handlade verkligen om klasskillnad. Av intervjuerna efter matchen att döma så siktar inte AG bara på att gå vidare från gruppspelet, utan de pratar även om möjligheten att nå Final four. Som sagt jag gillar när man sätter mål. Och helt omöjligt är det nog inte när Olafur Stefansson är tillbaka. Niclas Ekberg var bra igår och fick beröm i tv, men låg i lä för Mikkel Hansen. Jag tror att AG är rätt lättade för vinsten. Under veckan sparkade man två av de tre tränarna och Magnus Andersson är nu kvar som ensam tränare. Dessutom tappade man en poäng i ligan mot Sønderjyske, ett lag som man normalt slår 10 gånger av 10.

Sävehof gjorde ännu en bra bortamatch. Synd bara att det inte blir till vinster. Och tänk att Montpellier slog Kiel borta. Starkt gjort. Kiel är inte längre vad det har varit.

Hemma vann Ystad borta över Malmö. Men det lär ha varit en jämn match. Och Per-Ola Björk och Krister Andersson gav, för vilken gång i ordningen, rött kort för protest. De fortsätter alltså att inte tåla någon som helst kritik under matcherna. Finns det något domarpar som har lägre toleransnivå? Tror inte det. Som domare är de små människor både bokstavligt och bildligt. Och kanske avgjorde de matchen genom domslutet. Apropå min "hyllning" av HK Malmö. Publiksiffran 1432 är inte dålig och visar att trenden håller i sig. Nu kanske en någon från Lund pekar på att Lugi hade samma siffror mot Malmö, men vi pratar om olika utgångslägen. Malmö brukar knappt få 1000 till sina matcher och det problemet har inte Lugi haft. Där Malmö har en positiv trend har Lugi en negativ.







Kommentarer
Postat av: Bå

Domarna var riktigt dåliga igår och det röda kortet fel. Solklar 2:a dock. Tidigt var domarna i fokus helt i onödan Ystad klart bättre och det borde blivit några måls skillnad till, men Malmö tilläts putsa siffrorna efter slarviga passningar. Av åskådarna kom ca 400 från Ystad och flera jag träffade på (malmöbor) gick in gratis. Kanske ett bra sätt att skapa intresse, men helt klart är intresset än så länge sådär i Malmö. Tycker Malmö lirar Ok, men man tappade tydligt i perioder och såg väldigt trötta ut. Grymma på M6, bra målvakter och så Skram. I övrigt visar C Geissler fin glöd, men i övrigt tunnt på nio meter. Kan nå slutspel.

2011-10-10 @ 20:41:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0