Två matcher

Så Alingsås vann mot Sävehof i kväll. En match som HEH lite väl tidigt utropade till seriefinal. Fattar inte hur man kan kalla en match i sjätte omgången för seriefinal. Men jag är inte förvånad över resultatet. Har ju tippat Alingsås som vinnare i år. Tydligen spelade Alingsås lysande under första halvlek men sen var det omvänt i andra. Jag tror Alingsås blir farliga i år och kan mycket väl segla ifrån i toppen. Sävehof är inte lika bra som förra säsongen och Champions League-spelet kommer att slita på laget. Och även om Guif brukar förlora mot Sävehof så tror jag att även Guif kan komma att passera Sävehof i tabellen. 

Kvällens andra match förlorade Lugi återigen en match. Det är inte heller så förvånande. Vinsten mot Malmö berodde kanske mer på att Malmö var dåliga den dagen. Men jag har fortfarande svårt att se att Lugi kan riskera en nedflyttning. Laget borde vara för bra för det, men jag är lite bekymrad över avsaknaden av skytte från distans. Matchen idag hade ett snöpligt slut sett med vinröda ögon. Lugi fick sista anfallet och hade chansen att kvittera. Lugi fick tydligen frikast i slutsekunden (och hade kanske hoppats på straff), men domarna godkände inte målet som gjordes på frikastet och när frikastet gick om så hamnade skottet i blocket. Lite surt är det att Lugi redan förlorat fyra matcher utan att ha mött något av topplagen Sävehof, Guif och Alingsås. Det kan komma att kosta när serien närmar sig slutet.

Nu är det upp till bevis mot H43 i nästa match. En förlust även där och det börjar kännas tungt. Och frågan är hur många åskådare som Lugi tappar till derbyt nu när man inlett knackigt.

Kommentarer
Postat av: fp

En mer negativ analys är att Sävehof spelade uselt i första och AHK spelade uselt i andra. I alla fall i en period.



Det är alltid kul med dramatik, men efter att nu ha sett två "avgjorda" matcher - Sävehof-Guif och matchen igår - som ändå har blivit märkligt spännande på slutet, så kan man undra om det inte säger ytterligare något om kvalitén på Elitserien. Det ser helt enkelt väldigt nervöst och orutinerat ut emellanåt.



Säkert kommer några lag, med ordinarie uppställning, att ta lite grepp så småningom. Men just nu tycker jag inte att lägstanivåerna hos något av de s.k. topplagen imponerar.

2011-10-06 @ 11:41:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0