Det drar ihop sig

Så var herrarnas semifinaler igång. Ystad överraskade mig med att vinna rätt så komfortabelt mot Sävehof. Sävehof är märkligt ojämna i år. Segern gjorde att det började kännas som Ystad trots allt har en god chans att nå finalen. Men jag tror fortfarande att Sävehof är det starkaste laget. Men jag kan tänka mig att spänningen stiger bland ystadborna.

Otäck smäll Zachrisson fick i matchen mot Kristianstad. Så illa kunde det också gått för Hallberg också när Seifert satte upp sin armbåge. Det borde vara avsikten som avgör bedömningen inte hur illa armbågen tar. Om det var rött kort på Kjeldgaard så borde Seifert också fått ett. Och med tanke på att Seifert inte blev avstängd så borde inte Kjeldgaard bli det heller. Men fan trot. Det är skillnad på Lugi och Guif och blodet i Zachrissons ansikte kommer att påverka bedömningen. Tur i så fall för Guif att matchen spelades på en vardag så att förbundet hade tid och lust att behandla frågan.

Kristianstad har lyft sig under Ola Lindgren och det kommer att bli tufft för Guif i det orangea nästet med eller utan Kjeldgaard. Det kan mycket väl bli slutsålt. Såg på text tv att Guif hade fått några gynnsamma utvisningar i slutet och då slog det mig att det kanske var Patrick Håkansson och Maths Nilsson som dömde. Tror ni att jag hade rätt i mina misstankar? Det var återigen detta domarpar som gillar att avgöra matcher åt hemmalagen. Kristianstadbladet ställer idag frågan om inte detta domarpar har gjort sitt i slutspelet. Jag skulle vilja säga att de har gjort sitt för länge sen.

I andra ändan av värdekedjan så slåss tre elitserielag med tre allsvenska om äran att få spela i elitserien. Det var två jämna matcher igår mellan H43 och Hammarby samt mellan OV och Lindesberg. Men där Hammarby och OV till sist vann. Nu börjar det kännas kört för Lindesberg och H43 medan Aranäs garanterat går upp. Man är det klart bästa laget av de sex. VästeråsIrsta går antagligen också upp så då står sista platsen mellan Hammarby och OV. Kanske avgörs det först när lagen möts i sista omgången.

Det har börjat spekuleras en hel del om var Zoran Roganovic hamnar om H43 trillar ur. Mannen är ju förvånansvärt lojal mot de blå men jag tror ändå inte att han stannar kvar. Lugi är säkert intresserade och kanske går det lättare för Zoran att byta nu när Nemanja Milosevic redan är på plats. Lugi sägs också vara intresserade av Lars Möller Madsen. Helt klart är att Lugi behöver skytte från nio meter, framförallt från den vänstra sidan. Men jag har svårt att tänka mig att Lugi har råd med båda skyttarna. Intressant dilemma för Lugi om båda skulle kunna tänka sig att byta till Lugi. Vem ska man välja? Men Lugis ordförande Tomas Persson som lär ha lånat ut ett antal miljoner kunde kanske efterskänka dessa pengar så att Lugi skulle kunna få det ekonomiska utrymmet att ta in bägge skyttarna. En raderad skuld skulle också innebära att Lugi kunde få in en ny ordförande som kunde tillföra ny energi i klubben. Jag kan inte tänka mig något annat skäl för att Tomas Persson är kvar än att det är skulden som gör Lugi beroende av honom.

Sen förstår jag inte varför Lars Möller Madsen vill lämna Kristianstad. Varför vill man lämna en förening som är på uppgång och där det händer saker samt har en välfylld arena med härlig stämning. Det måste ju vara roligare att vara med om det än ett Lugi som står och stampar inför tysta och glest befolkade läktare. 

Lunds mest kände entreprenör Arne Paulsson aka Glasmästarn uttalar sig återigen i media om Lugis eventuella värvningar. Det är kul att det alltid låter på honom som att han är värsta storsponsorn som klubbarna inte klarar sig utan. Hans självinsikt verkar inte vara den bästa. Det hade verkligen varit bra för Lundaklubbarna om han sponsrade med lika mycket pengar som han ger sken av att han gör. Men han är inte den största sponsorn i någon av klubbarna. Det är faktiskt lite mer snack än verkstad. Men visst, jag tror inte att man vill förlora honom som sponsor även om han säkert ibland uppfattas som rätt jobbig.


Kommentarer
Postat av: Sigge

Skärpning nu! Kstad förlorade inte på grund av några riktiga utvisningar utan för att Guif är ett bättre lag. Patetiskt att skylla på domarna, är det nåt lag som fått domarfavörer i år är det ju Kstad, det råkade Lugi ut för i höstas.

2012-04-19 @ 13:05:18
Postat av: Martin

De allra flesta verkar vara överrens om att Guif fick god hjälp av domarna. Och åsikten kommer från folk som är objektiva. Dock kom inte utvisningarna så mycket i slutskedet utan portionerades ut över andra halvlek. Guif var inte bättre igår.

2012-04-19 @ 16:50:04
Postat av: Sponson

Man kan ju sponsra på olika sätt, eller hur? Du kan ju kolla upp vilka som har hyreskontrakt i Glasmästarägda Paulsson fastigheters lägenheter. Handbollsspelare och dess tränare står som spön i backen...check it out, mannen.

2012-04-20 @ 13:04:53
Postat av: Kingen

Och vem betalar hyran? Mr Sponson

2012-04-21 @ 20:58:57
Postat av: Kingen

Och vem betalar hyran Mr Sponson?

2012-04-21 @ 21:09:20
Postat av: MR sponson

Du Kingen

Att få tag i en hyresrätt i Lund är som att vinna på Lotto! I Lund är det bara handbollsspelare (och tränare för den delen) som vinner sådana vinster på Glasmästarens lotteri. Kolla in priserna på en 2:a köbelägenhet i Lund så fattar hur det står till i verkligheten ditt ålahuve

2012-04-21 @ 21:29:29
Postat av: Kingen

Finns det inga hyresrätter i Lund.

Vet ej vad hyresrätt heter på skånska.

2012-04-22 @ 18:07:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0