Fortsatt kval

Grattis Kristianstad till tre raka segrar och en semifinalplats! De flesta trodde att det skulle bli jämnt mellan lagen och att det då skulle bli tre raka känns ju ändå som en överraskning. Men Jesper Larsson passade på att hitta storformen och avgjorde i princip på egen hand semifinalplatsen. Kan det då bära hela vägen till en final? Det känns trots allt tveksamt. För det krävs en hemmapublik som lyfter laget och en stormatch på bortalag. Men jag hade gärna sett Kristianstad i Malmö Arena. Tänk på alla orangea tröjor i arenan.

Att Guif också står i semifinal efter tre raka är däremot ingen överraskning. Överraskningen var istället att Malmö lyckades pressa Guif i två matcher, utan sina ordinarie mitt sexor.  

Och sen har vi två kvartsfinalpar där det står 2-1 i matcher. Jag tror att både Sävehof och Ystad går till semifinal redan i nästa omgång. Lugi är för dåliga framåt för att kunna tvinga fram en femte match. I de båda senaste Ystadvinsterna har pressen rosat Ystads Seifert och Gottfridsson men det är inte deras spel som gjort att Ystad vunnit. Skälet har varit Lugis oförmåga att göra mål under långa perioder i matcherna. Nu senast inledde man andra halvlek med att bara göra tre mål på de första tjugo minuterna. Då vinner man ingen match. Och Sävehof är för tunga i längden och kommer att besegra Skövde.

Lugis damer verkar ha kommit över chocken över förlusten i första matchen och framförallt är Sabina Jacobsen tillbaka igen. Men henne på plan lär det bli en semifinal och troligen även en finalplats. Men det är rätt oroväckande att ett lag med så bred trupp är så beroende av en enda spelare. 

Eslöv och Heid har ju blivit fantastiskt jämna matcher och även om Eslöv vann de två första matcherna med uddamålet så känns ändå matchserien oviss.

Sävehof och Skuru är redan klara för semifinal.

Även om mycket lutar åt Sävehof och Lugi i en final så kan mycket väl något av lagen Skuru och vinnaren Eslöv/Heid skrälla i en semifinal.

Vilket lyft det blir för handbollen när det är dags för slutspel.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0