Kvalhelg

Det gick vägen för herrarna och det är verkligen roligt med två handbollslandslag i OS. Vilken chans till PR för handbollen. Och damerna har dessutom en rätt stor chans till medalj. Per Johansson var upprörd över seedningen men man kanske inte ska lägga för stor vikt vid en enda framgång vid ett enda mästerskap. Hade det gått bättre i VM så hade man antagligen också fått en bättre seedning. Men sen är det säkert också så att de som har makten internationellt inte vet vad de gör. Nu tror jag att det ändå kommer att gå bra för damerna trots den lite märkliga seedningen.

Även om herrarna nu vann sin kvalgrupp och gick till OS så kändes det lite väl gungigt. Hade inte Kim Andersson spelat så vete fan om man hade kvalat in. Vilken stormatch han gjorde mot Makedonien! Hur ska det gå när han slutar i landslaget? Det jag inte förstår är hur huvudlöst Sverige stundtals spelar. Det är precis som om man stänger av hjärnan totalt. Det är skott som inte är i närheten att träffa mål, det är tappade bollar, missade passningar, felbeslut framåt och bakåt. En enda röra. Och sen helt plötsligt spelar man riktigt lysande. Kan någon förklara för mig hur man kan vara så ojämna? Vid sidan av Kim Andersson så vill jag lyfta fram Fredrik Petersen som för första gången verkligen fick chansen i landslaget. Och han var riktigt bra framåt men frågan är om han inte var ännu bättre bakåt. Det var mycket snack om hans snurrfint i slutet mot Makedonien och att det var klantigt och osportsligt av honom. Och att det var helt rätt att han höll på att bli lynchad. Men jag håller inte med. Jag tycker att det hela blåstes upp alldeles för mycket.  Att han i glädje över att laget gått till OS vill bjuda publiken på en delikatess är väl inte mycket att kritisera. Hade inte publiken och det makedonska laget reagerat som de gjorde så är det ingen som hade sagt något. Vi brukar säga att Sverige måste bli tuffare, elakare och mer internationella. Och då kan det ju inte vara fel med en snurrfint. Det stora problemet under matchen var istället att den makedonska publiken slängde in föremål på planen. Det om något var en skandal!

Man kan också konstatera att Brasilien kan bli en obehaglig överraskning för många lag i det kommande hemma-OS. Man var rätt nära att lyckas kvala in. Sydamerika är på väg framåt.

Och VästeråsIrsta närmar sig elitserien. Bra jobbat av Martin Boquist. Det känns fortfarande som om det är tre lag (Hammarby, OV och H43) som kämpar om den sista elitserieplatsen. Och jag börjar tro att det är fördel H43 i den trion, trots alla märkliga turer internt med sparkad tränare och spelare som inte vill sitta på samma bänk. Det räcker antagligen med Zoran Roganovic för att man ska klara kontraktet.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0