Måndag kväll

Drömmen  om en final lever fortfarande för Lugis damer, men det var snubblande nära att säsongen tog slut igår. Det behövdes fyra förlängningsperioder innan man kunde besegra Skövde. Enligt rapporterna så hade Lugi tur i första förlängningen, men i den andra så avgjorde Anna Lagerquistför Lugi i en ovan position som nia. Och nu känns det ändå som det är fördel Lugi i den tredje matchen.

Lugis herrar förlorade däremot mot Ystad. Men det var en match som kunde gått hur som  helst. Matchvinnare blev Ystads målvakt Jürgen Müller som gjorde ett antal matchavgörande räddningar i mitten av andra halvlek när Ystad vände matchen. Annars kändes som första halvlek som en repris från första matchen. Ystad hade fortsatt märkligt svårt att göra mål och mäktade bara med åtta stycken i första halvlek. Och Lugi kunde kanske ha avgjort matchen under de första 30 minuterna om man bara hade varit mer effektiva framåt. Lugi var slarviga och det är tydligt att det saknas en skytt vid sidan av Tingsvall. Det var knappt styrfart på många skott utifrån från Lugis sida. Återstående matcher kommer säkert att bli jämna men Ystad är åter favorit till att gå till semifinal. 

Kristianstad står nu med ena foten i semifinal efter två raka vinster mot Alingsås. Vilken match Jesper Larsson i gjorde i målet. Snacka om att spika igen! Kristianstad lyfter årets elitserie. Det är så härligt att se lagets engagemang. Spelet är inte alltid så bra men kompenseras istället av en otrolig vilja. Och vilken härlig hemmapublik. Det svider i en Lundabo att vi aldrig får uppleva samma stämning i vår arena. Till skillnad från Lund så har Kristianstads nya hall inneburit ett lyft. Det är det enda lag som har ett publiksnitt som handbollen alltid borde ha. Varför har Kristianstad lyckats och inte Lund? Det handlar inte om att Lund är en större stad med kanske större konkurrens om åskådarna. Ett skäl är att Kristianstad byggde en bättre arena än Lund men det finns antagligen fler skäl. Det vore nog inte helt fel om det åkte upp en delegation från Lund till Kristianstad för att undersöka vad man gör annorlunda i nordöstra Skåne.   

Övriga två matcher blev som väntat vinst för Guif och Sävehof. Men Malmö spelade åter igen ovanligt jämnt med Guif. Det är faktiskt imponerande. Men nu är alltså Guif klart för semifinal. Malmö vinner aldrig tre raka matcher mot Guif. Sävehof och Skövde känns fortfarande ovisst men det är naturligtvis fördel Sävehof. 

I kvalserien börjar det se mörkt ut för Hammarby. Två raka förluster mot lag från allsvenskan innebär troligen slutet för Hammarby i elitserien. Undrar om man klarar av att komma tillbaka? Aranäs lär stanna kvar i elitserien och jag tror att Hammarby och Lindesberg missar chansen att nå elitserien. Det innebär att det är tre lag som slåss om de två resterande platserna. Just nu är det fördel för Västerås så det känns som om det är H43 och OV som slåss om den sista platsen. Skulle OV missa så är det naturligtvis extra surt att man inte kunde hantera nerverna i sista seriematchen och ta direktplatsen. 


Kommentarer
Postat av: Sigge

En av förklaringarna till att publikintresset är större i Kristianstad än i Lund är just att det inte finns nånting annat att göra i Kristianstad på fritiden. Det är inte den enda förklaringen förstås.

2012-04-04 @ 12:09:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0