En vecka

Har varit i Grekland en vecka och kan konstatera att det händer en del i handbollsvärlden på sju dagar. Men en sak som ännu inte har hänt är att jag kommit över herrarnas finalmatch förra söndagen. Hade turen att få se större matchen på en grekisk kanal med grekisk speaker. Missade de första 10 minuterna eftersom grekerna hellre ville visa målgången för plats 30 till 50 i en cykeltävling. Handboll är inte stort i alla länder. Förlusten med ett mål innebär att det också kunde ha blivit guld, även om Frankrike trots allt var det bättre laget. Men det var kul att svenskarna kunde pressa fransmännen in i det sista. Matchen avgjordes i slutet av första halvlek när Sverige missade att göra mål i för många anfall i rad. Och lite besviken blev jag på båda Kim:arna. Kim Andersson skulle ju ge allt i sin sista landslagsmatch men blev lite för rädd att gå på egna avslut och Kim Ekdahl Du Rietz visade att hur lätt det är att få honom att göra offensiva fel. Men sammanlagt så var det ett fantastiskt OS för herrarna. Det var trots allt imponerande att man slog ut Danmark och Ungern och spelade jämnt med Frankike i båda matcherna. Verkligen en välkommen framgång för herrarna! Måtte det inte vara en engångshändelse.
 
Men under veckan har det hänt mycket i Danmark. Lars Jörgensen, Kasper Hvidt och Joakim Boldsen har tillsammans med Kolding kommit överens om att bilda en ny storklubb, KIF Köpenhamn. Koldings stjärnor får nu sällskap av Jörgensen, Hvidt och Boldsen, men även av Kim Andersson. Fredrik Petersen verkar gå till en annan klubb, men var hamnar Niclas Ekberg? Med sponsorpengar på 15 miljoner så hoppas KIF Köpenhamn bli ett tillräckligt bra lag för att utmana i Europatoppen. Seriematcherna ska gå varannan gång i Köpenhamn och varannan gång på Jylland. Ett udda upplägg. Mikkel Hansen däremot lär gå till PSG som erbjuder en lön på 5 miljoner DKR. Samma Qatar-grupp som satsas på PSG fotboll vill tydligen även bli bäst i handboll. Förutom Mikkel Hansen så har man bl a redan värvat Luc Abalo och Dinart.
 
Och nu närmar sig seriespelet! Jag börjar längta! Kan Kristianstad utmana Sävehofs herrar och kan Lugis damer göra det samma med Sävehofs damer?
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0