Leendena som försvann

En gång för faktiskt inte så särskilt länge sedan så fanns det pampar inom idrotten som inte tyckte att kvinnor var lämpade för vissa idrotter eller sporter. Det gällde att skydda deras känsliga psyken och kroppar. Vad hade dessa män sagt om de hade sett gårdagens EM-final? För vilken otrolig batalj blev det inte mellan Norge och Montenegro? Det var hårt, småfult, jämnt och ovisst in i det sista. Det var en av de absolut mest spännande finaler som spelats inom handbollen. Det har varit påtagligt under hela turneringen hur den fysiska nivån har höjts. Det har varit tufft på planen under EM. Det är fysträning som verligen gäller i framtiden och att ha mod att våga ta smällar.
 
Norskorna har sprungit omkring och lett på plan under hela EM. Men igår försvann leendena. Det kändes lite som om man inte var förberedda på det motstånd som Montenegro skulle ge. Jag tycker att Montenegro vann fullt välförtjänt. De hade "matchboll" vid full tid och första förlängningen. Norge kvitterade först i slutsekunderna båda gångerna. Och Montenegro fick dessutom spela med en man mindre flera gånger under förlängningarna utan att Norge kunde rycka loss.
 
Jag kan åter igen konstatera att det inte finns någon annan lagidrott som kan konkurrera spänningsmässigt med handboll. Och även den mest manschauvinistiska tv-tittare måste väl ha full behållning av att se damhandboll när den spelades som igår.
 
Men tyvärr så finns det även inslag i turneringen som visar på dålig respekt för handbollen i allmänhet och damhandboll i synnerhet. Man hade aldrig sett en tränare dra i en motståndartröja i ett herr-EM. Och vad ska man säga om den högtalare som spred negativa budskap mot Montenegro under semifinalen? Däremot så hade man säkert kunnat få uppleva kastade mynt och en publik som gör apläten även när herrar spelar. Handbollspubliken är normalt rätt lugn men det har varit en del tecken under senaste mästerskapen på att det skulle kunna spåra ut. Det är nog dags för arrangörer att börja skärpa säkerheten.
 
Och nu är det dags att börja ladda för herrarnas VM. Så jäkla surt att Sverige inte är med. Det hade räckt att Kim Andersson hade spelat i den första kvalmatchen.
 
Hemma i herrarnas elitserie har Kristianstad blivit en riktigt jo-jo lag. Storvinst senast hemma mot Guif och nu en klar förlust borta mot Alingsås. Det är tydligt hur mycket hemmapubliken betyder för Kristianstad. 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Bigge

Vi som är blåa kan i alla fall hålla på Zoran och Nebosa.

2012-12-18 @ 15:55:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0