En tappad poäng

Ja, detta swinging Lugi. Ledning med åtta bollar i slutsekunderna av första halvlek och så tappar man ledningen till oavgjort i andra halvlek. Vi som är Lugifans är tyvärr vana vid att man aldrig kan vara säker på en Lugivinst hur mycket än Lugi leder i en match. Men det säger också något om handboll. Finns det någon sport där matchbilden kan ändra sig så kapitalt?

Lugi inledde som sagt riktigt bra. Försvaret var helgjutet och Alingsåsspelarna kom ingenstans. Jag har för mig att Alingsås bara lyckades göra fem mål på 25 minuter. Och samtidigt var Alingsås försvar blekt och tamt. Men i andra halvlek var det ett helt annat Alingsås. Man var heltaggade i försvaret och då lyckades man också göra enkla kontringsmål framåt. Men det var ju ändå ytterst nära att det blivit två Lugipoäng. Alingsås kvitterade inte förrän det återstod 2-3 sekunder. Och frågan är om det inte hade blivit två poäng till Lugi om inte Alingsås hade haft med sig en röststark klack. De hjälpte helt klart Alingsås till en poäng och utklassade totalt Lugipubliken. Man kan undra hur många poäng Lundalagen tappar på en säsong för att man saknar en publik som kan stötta sina lag. Jag fattar inte hur det kan vara så tyst i Lunds arena. Det jäkligt tråkigt att det inte finns någon läktarkultur. Det borde inte vara så att några 10-tal Alingsås fans kan höras mer än mer än 1000 lundabor.

Kampen om de sista slutspelsplatserna skärptes ikväll när Skövde förlorade mot RIK. Det drar ihop sig. Poängförlusten för Lugi innebar trots allt inte att man tappade mark i striden om slutspelet. Det får man trots allt vara nöjd med. Och det var helt klart ett fall framåt jämfört med derbyförlusten mot H43.

Sävehof visade att man blir svår att ta guldet ifrån genom att lätt vinna över Ystad borta. Och Malmö fortsätter med sin rekordsvit i vinster. Nu missar inte Malmö ett slutspel.