God natt

Här har man gått och trott att Hammarby skulle bli första klubb att lägga ner elitverksamheten och så går H43 idag ut och meddelar att man inte kommer att klara av elitlicensen för herrlaget. Resultatet för verksamheten denna säsong pekar på en förlust på runt en miljon. Men jag är inte så förvånad. Redan när den här bloggen startade så skrev jag att H43 aldrig skulle komma att ha råd med elitlag både för herrar och damer. Det var bara en fråga om tid. För inte så många år sedan så lade H43 ner damlaget i motsvarande situation. Denna gång så läggs alltså herrarnas elitverksamhet ned men damlaget är också hotat. 

Det känns dock otroligt trist. Det är en mörk dag för handbollen i Lund. I tider när intresset i Lund sakta verkar tyna bort så tappar man alltså också derbynerven och konkurrensen mellan klubbarna. Lugi ska inte vara jubla för mycket, för det här drabbar också Lugi negativt.

På H43: s hemsida står att styrelsen beslutat följande:

Att H43 Lund inte kommer att spela i herrarnas Elitserie under säsongen 2012/2013 utan bli nerflyttade till Allsvenskan
Att H43 Lund låter sina herrelitspelare förhandla med andra klubbar om eventuella övergångar
Att H43 Lund kommer att införa besparingsåtgärder inom herrelitaget
Att H43 Lund under våren kommer att utreda förutsättningarna för damlagets vidare spel i damelitserien

Man kan undra var de mest namnkunniga spelarna kommer att hamna. Vilken blir t ex nästa klubb för Zoran Roganovic?

H43: s plan är förutom att sanera ekonomin nu att satsa på ungdomsverksamheten med sikte på att återkomma till elitserien någon gång i framtiden. Men det kan bli nog så tufft. Det kan dröja längre än vad styrelsen tror. För i takt med att man nedrustar så tappar man naturligtvis också sponsorer. Det blir en negativ spiral och en sådan kan vara svår att vända. Jag hoppas verkligen att man klarar av att komma tillbaka. Handboll i Lund utan H43 känns onekligen mycket fattigare. 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0