Skrammelmusik

Fan vad läckert med blåsorkestern i dagens match mellan Serbien och Kroatien. Jag gillar sån där galen skramlig musik. Om ni har sett "Svart katt, vit katt" så förstår ni. Axnér trodde att Spanien skulle ta guld och jag trodde på Kroatien. Så fel vi kunde ha. Detta Danmark! Tre finaler de senaste sex mästerskapen. Och nu är man väl uppe i sju uddamålsvinster på fem mästerskap. Imponerande. Danmark har fått nästan samma förmåga som Sverige hade när man var som bäst. Man vinner de jämna matcherna och man går långt mästerskapen. Men räcker det till guld mot Serbien? Har fortfarande svårt att fatta att man var så nära att åka ur EM och nu kan man ta guld.

Även om Wilbeks Danmark är ett stabilt vinnarlag så är frågan är om inte Spanien förlorade på någon form av övermod idag. Av någon anledning så verkade Spanien gå på halvfart större delen av matchen och det straffade sig. Spanien kändes ofokuserade och missade fler lägen än vad man brukar. Eller var det nerverna? Man måste nog konstatera att spanjorerna saknar vinnarkultur. Man förlorar alldeles för många matcher när det verkligen gäller. Jag måste dock lyfta på hatten för Ulrik Wilbek. Han är en mycket skicklig tränare. Vilken skillnad det blir i spelet efter de danska time outerna. Han har en fantastisk förmåga att coacha laget. Ola och Staffan har verkligen en hel del att lära.

Matchen mellan Serbien och Kroatien spårade aldrig ur. Det ska spelarna och ledarna samt kanske framförallt domarna ha all heder av. Jag tyckte domarna skötte sig utmärkt. Det kunde ha blivit en sällan skådad skandalmatch men det utvecklade sig istället till en kontrollerad och rätt välspelad match. Men frågan är vad publiken hade gjort om Serbien hade förlorat. Trots vinst så fick matchen ett tråkigt efterspel när en idiot i publiken kastade ner ett föremål som träffade Zarko Sesum i ögat, men som tur är verkar han klara synen. Det var också ett jäkla oskick att använda grön laser mot Kroatiens målvakt. Det är fullständigt ofattbart hur idiotiska människor kan vara.

Svaret på min fråga om Danmark kan ta guldet i morgon är att jag tror att Danmark faktiskt tar sitt andra EM-guld. Jag tror inte att 20 000 serber på läktarna kan ersätta Zarko Sesum och de brister som Serbien har som lag. Det känns också som någon form av rättvisa om man missar guldet pga idioten som kastade ner föremålet som var avsett för Ivano Balic. Det enda som kan hindra Danmark från att ta guld är att man kanske inte vågar vinna. Jag antar att man vill komma hem helskinnade. 

Nu är EM snart slut. Och det är dags att återvända till elitserielunken. Det känns så där. Men det är ju tätt mellan mästerskapen och förhoppningsvis klarar svenskarna av att kvala in till OS. Och när det sen är dags för OS så har vi glömt damernas VM och herrarnas EM och hoppet om nya medaljer har säkert tänts igen. Men före London så ska det ändå bli kul att se SM-finalerna i Malmö i maj. Kanske klarar Lugis damer av att ta sig dit. Laget börjar äntligen få ihop spelet. Vi lundabor är verkligen inte bortskämda med ett lundalag i en SM-final.
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0