Yra höns

Kim Andersson gjorde en klockren analys när han sa att svenskarna ibland springer omkring som yra höns i anfallet. För så har det allt för ofta sett ut i EM.

Även om motivationen var högre i det rödvita lägret så gjorde det nästan fysiskt ont att se skillnaden mellan Danmark och Sverige i går. Det är väl bara Kim Andersson som hade kunnat platsa i det danska laget. Danskarna är överlägsna på alla andra positioner. Vi har visserligen bra målvakter men Niklas Landin är bättre. Det är inte bara så att han räddar skotten. Han lyckas ju också dämpa bollarna så att han det inte blir några returer och det gör dessutom att det kan bli snabba kontringar.

Det går inte att blunda för att det svenska passningsspelet i EM har varit uselt. Och det är ju märkligt hur lätt det är att störa det svenska anfallsspelet. Det räcker att man går ut och stöter på de svenska spelarna så slutar de gå på djupet och börjar istället att gå i sidled.

Vägen till toppen kändes plötsligt mycket, mycket lång. Och hur ska det gå utan Kim Andersson i laget?

Axnér gav betyg till spelarna igår. Hans betygsättning kändes inte helt genomtänkt. Först så menade Axnér att laget underpresterat men sen gav han ändå godkänt till alla spelare utom tre. Hur tänkte han där? Och i betygsskalan 1-5 räckte helt plötsligt 2 till godkänt. Men i övrigt så håller jag med om att man måste vara kritisk mot lagets prestation. Mina betyg för spelarna skiljer sig ändå lite från Axnérs, men i min skala måste man ha en 3:a för att vara godkänd.

Sjöstrand 2 - kom aldrig upp i form men gjorde i alla fall en bra match mot Serbien
Palicka 3 - kändes hetare än Sjöstrand
Lundström 4 - säker på kanten
Andersson 4 - hade en svacka i mitten av EM men är ändå vår stora stjärna
Jernemyr 3 - inte så stabil som han brukar. Försvaret gungade betänkligt ibland.
Ekberg 3 - tillhör de tre bästa framåt och även om han brister i försvarsspelet, så borde han få godkänt
Doder 1 - sämst i laget
Stenbäcken 2 - dålig framåt men inte helt usel bakåt
Larholm 2 - den ende som vågade framåt mot Polen. Men slarvade alldeles för mycket. 
Ekdahl du Rietz 3 - pendlar mellan bra insatser och dåliga, mellan aktivitet och passivitet, mellan att gå i sidled och på djupet
Nilsson 1 - fick inte mycket gjort på linjen. Och när han väl fick lägen så brände han flera.
Karlsson 3 - inte så stabil som han brukar. Försvaret gungade betänkligt ibland.
Jakobsson 2 - fick för lite speltid men gjorde inte bort sig när han fick spela
Olsson/Lindgren 2 - man lyckades inte skapa glädje och entusiasm i laget. Truppen var kanske inte optimalt uttagen. Och man verkade handlingsförlamade i många matcher.

Nu får vi hoppas att varken Spanien eller Danmark vinner så att vi får ett lättare OS-kval. Jag tror fortfarande att det blir Kroatien mot Spanien i final. Och den både hoppas och tror jag att Kroatien vinner. Men Spanien ser faktiskt starka ut.

Tänk så små marginaler det ändå är i idrott. Danmark var en räddning av Landin från att åka ur EM. Och nu så finns chansen till guld.

Kommentarer
Postat av: Västerut

Du får givetvis hitta på en egen skala men i vanliga fall ser det ut så här;



1 underkänd

2 godkänd

3 bra

4 mycket bra

5 världsklass



Axnérs tvåa är det således inget konstigt med.

2012-01-27 @ 13:17:22
Postat av: Sturmerfoul

Vad då ser ut i vanliga fall? Det var väl rätt korkat? Finns det bara en enda giltig skala? Känns lite märkligt med en skala när 80 % av betygen är godkänd eller bättre. Det blir ju svårt att få annat än godkänt då.

2012-01-27 @ 21:07:30
URL: http://sturmerfoul.blogg.se/
Postat av: Stürmerfoul

Det var ju korkat av mig också att reagera på Västeruts (Avbytarbänkens?)kommentar om vilken skala som gäller för handbollsspelare. Västerut hade ju totalt missat poängen. Hur kan man tycka att Sverige har underpresterat och samtidigt tycka att alla spelare utom tre är godkända. Då borde också laget vara godkänt.

2012-01-27 @ 21:43:55
URL: http://sturmerfoul.blogg.se/
Postat av: Västerut

En femgradig skala brukar ha den indelningen. Kolla vilken kvällstidning som helst. På din skala är en spelare mer eller mindre dålig (1-2). På den "vanliga" är en spelare dålig, eller mer eller mindre bra.



Ett lag kan underprestera även om individerna gör en ok insats. Tvärtom funkar det med, och om coacherna spelar med de sämre spelarna så ska det inte förta insatsen för någon som gjort det bra. I hemma-VM vann Sverige fem matcher av nio. Det räckte till en fjärdeplats. Ändå kan vissa spelare ha varit helt under isen i fyra av matcherna.



Kul förövrigt att Danmark vann.

2012-01-28 @ 00:30:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0