I skuggan av

I skuggan av fotbolls-EM spelar Sveriges herrar en viktig match om en VM-plats i morgon mot Montenegro. Snacka om skillnad i uppmärksamhet i media. Man kan undra hur många som kommer för att se matchen live. Känns så där att förlägga matchen i Stockholm. Men jag kan inte låta bli att känna en viss oro. Det kan gå riktigt illa borta så det behövs en seger hemma med en hel del mål för att det ska kännas bra. Vi får hålla tummarna att det går vägen. Hade ju varit surt att missa ett VM nu när det börjar gå bättre och bättre för herrarna.

Övriga play-off matcher är: Litauen-Polen, Ryssland-Tjeckien, Slovenien-Portugal, Slovakien-Vitryssland, Makedonien-Österrike, Ungern-Norge, Island-Holland och Tyskland-Bosnien Hersegovina. Det är nog inte omöjligt att Ryssland och Norge missar VM.

Och Stenbäcken går alltså till Melsungen som börjar bli en slutstation för svenska spelare som inte platsar i något av de bästa tyska lagen. Hoppas nu att han får speltid och utvecklar den talang som han trots allt har. Tänk att det mentala ska betyda så mycket för att lyckas.

Och samtidigt är det en jäkla skandal att Holland drar sig ur arrangemanget av damernas EM 2012. Man skyller på att EHF krav på vettiga arenor blev för dyrt för arrangörerna. Men man måste ha känt till att man saknade tillräckligt bra arenor när man sökte, så varför ansökte man och varför fick man mästerskapet? Känns som om någon inte gjort sitt jobb. Men jag tycker att EHF gör helt rätt. Handbollen förtjänar inte arrangörer som inte tar ett arrangemang på allvar. Sen är det en helt annan sak att det säkert hade gynnat handbollen i Holland, men det är trots allt viktigare att flytta fram handbollens positioner arrangemangsmässigt.

Kul att H43 lyckas värva spelare trots nedflyttningen. Efter Stoffe Geissler, Joakim Bååk och Simon Nyberg så blev det känt att Nemanja Cvetinovic blir ny V6:a. H43 verkar få ihop ett bra lag och kan mycket väl gå stärkt ur degraderingen. Jag blir inte förvånad om Kos tar upp laget ännu en gång.

Maria Adler stannar i Lugi i åtminstone ett år till. Det är klokt av henne. Hon behöver utvecklas en hel del till innan hon blir proffs. Varför inte träna lite mer fys och samtidigt bygga upp självförtroendet?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0