Mörker

Det gick tyvärr precis så illa idag som jag den senaste tiden misstänkt. Med det spel som svenskarna visade idag så räcker definitivt inte det ynka måls försprång som man bärgade i slutsekunderna. VM-platsen kan mycket väl ha försvunnit. Att bara vinna med ett mål när Mattias Andersson slutade på 45 i räddningsprocent är uselt. Det var minst sagt frustrerande att se hur svenskarna slarvade bort varje möjlighet man hade att rycka loss i ledningen. Avsaknaden av Kim Andersson var stor idag och det gör att jag ser mörkt på landslagets framtid. Hur ska det gå när Kim inte längre vill representera Sverige?

Det var inte mycket som fungerade framåt idag. Det kändes som om spelarna mer tänkte på sommarledigheten än möjligheten att spela i VM. Det var verkligen slött och slarvigt. Ekberg var väl bäst framåt och gjorde nio mål, men han sumpade också många lägen. Jag hade gärna gett Lukas Karlsson chansen för Dalibor Doder gjorde inte många rätt. Och Andreas Nilsson må vara en stor talang men ännu håller han inte internationellt. Han ger inte mycket stöd till de andra spelarna. Jag hade bytt ut honom mot Mattias Gustafsson. Kim Ekdahl du Rietz var verkligen inte heller lyckad. Han lufsade omkring utan någon som helst känsla för tajming och sina lagkamrater. Och Larholm var som vanligt ojämn. Han varvade bra saker med idiotiska. Ja, hur ska detta gå i returen?  

Men den allra största skandalen stod inte landslaget för utan det klarade arrangörerna av. Hur fasiken kan man spela fel nationalsång? Hur svårt kan det vara att veta vilket lag som ska spela och vilken nationalsång det laget har? Men Hovet har kanske bara nationalsånger från hockeyländer.

Kommentarer
Postat av: Marcus

Hej! När jag arbetade på HEH var jag en gång nere i Rumänien och skrev om U-landslagets EM. Innan mästerskapet var det en arrangör som frågade mig om jag på en CD kunde plocka ut "du gamla du fria" för att det inte skulle bli en miss.



Jag vet inte hur det fungerar när de stora killarna spelar, men varför frågade man inte någon ur gästernas stab om vilken nationalsång som var den rätta? Slött och nonchalant!



Jag fick också frågan i Bukarest om jag kunde plocka ut de andra nationernas nationalsång när jag ändå höll på. Visserligen har jag en fobi på att hålla reda på andra länders nationalhymner men jag överlät ansvaret till respektive land. Även om tanken slog mig att göra ett litet spratt men jag vågade helt enkelt inte.



Fortsätt blogga!

2012-06-13 @ 08:39:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0