Ris och ros

Först det positiva. Vilken hjälte Kim Andersson är som ställer upp i den svåra borta matchen mot Montenegro. All heder åt Kim! Han tar verkligen sitt ansvar. Det är annat än egoisten Marcus Ahlm. Och jag som förr om året var så irritierad på Kim för att han i mitt tycke underpresterade i landslaget. Och så har han på gamla dagar gått och blivit den som Sverige står och faller med.

En tanke från förra matchen mot Montenegro. Det var tur att det inte var Sveriges nationalsång som arrangörerna hade slarvat bort. Det svenska landslaget hade absolut inte klarat av att sjunga nationalsången a cappella lika bra som spelarna i Montenegro gjorde.

Sen lite kritik åt Lugi som i dagarna värvat tre stycken 16-åringar från H65. Jag gillar inte att man plockar unga talanger från grannklubbarna på det här sättet. För det första utarmar det handbollen i Skåne och frågan är faktiskt om inte dessa tre hade mått bäst av att fortsätta sin utveckling i H65 istället för att riskera att bli utslagna i Lugi. Men de har kanske blivit förblindade av Dragan Brljevic snack om att de är supertalanger som ska träna med A-laget. Det finns andra spelare som har fått samma epitet av Dragan och som sen efter en kort tid inte längre bedöms platsa i A-laget.

Men framförallt så utarmar det den egna verksamheten. Hur motiverar man de egna ungdomarna att satsa på handbollen när man istället väljer att plocka in spelare som ännu inte är färdiga utifrån? Lugi har verkligen slagit in på en farlig väg när det gäller damerna. Jag vet att det är många av de yngre som tappat lusten till handbollen sen Lugi gjorde sin kursändring i damverksamheten. Jag är uppriktigt orolig att man i sin strävan att nå framgångar på kort sikt riskerar sin damverksamhet på lång sikt.

Och det som svider mest är att Lugi inte verkar ha några problem med att sälja ut de vinröda principer som man annars säger sig vara så stolt över.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0